27 Απρ 2018

Απαντήσεις για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες έδωσε ο Αλέγκρι

Για την άσχημη περίοδο που ζει η Γιουβέντους, την κατάσταση του Πάουλο Ντιμπάλα, το κλίμα στις τάξεις των οπαδών αλλά και για το αν πρέπει να παραμείνει και για την επόμενη σεζόν, μίλησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του προπονητή των μπιανκονέρι ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ιντερ στο Μιλάνο.

Για το αν είναι μια πολύ άσχημη περίοδος: «Οταν ήρθα στη Γιουβέντους ήταν χειρότερο το κλίμα... Οι οπαδοί ήρθαν προχθές για να μας εκφράσουν τη στήριξη τους. Σε ό,τι αφορά τις φήμες για τσακωμούς στα αποδυτήρια, με ενοχλούν γιατί δεν έχουν καμία βάση και θίγουν τον επαγγελματισμό όλων μας. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως, ούτε θα είναι η τελευταία. Εχουμε πέντε ματς μπροστά μας και πρέπει να τα νικήσουμε για να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οπως πάντα, σε όλα τα πράγματα, υπάρχουν οι περίοδοι που τα πράγματα πάνε λιγότερο καλά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτή η ομάδα από εκεί που ήταν γεμάτη φαινόμενα τώρα είναι γεμάτοι άχρηστους. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να δουλέψουμε ήσυχα, χωρίς να χάσουμε τη σιγουριά μας. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί έπειτα από όλα όσα έχουμε κατακτήσει».

Για τον Ντιμπάλα: «Η κατάσταση του Πάουλο είναι φυσιολογική. Είναι η κατάσταση ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή που έχει μπροστά του ένα μήνα για να δώσει πολλά στη Γιουβέντους όπως όλοι, γιατί αυτή την στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι οι στόχοι της ομάδας. Οσο για το αν θα παίξει αύριο βασικός ο Ντιμπάλα, είναι διαθέσιμος όπως και οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Μπερναρντέσκι. Τώρα τα παιχνίδια διαρκούν περισσότερο, υπάρχει λιγότερος ρυθμός, για τον Πάουλο αλλά και για όλους θα είναι ένας σημαντικός μήνας».



Για την 11άδα: «Σίγουρα δε θα παίξουμε με τρεις στην άμυνα, αλλά με τέσσερις. Μπορεί να παίξει ο Μπαρτσάλι, ο οποίος δεν μπήκε με τη Νάπολι γιατί δεν ήταν 100% καλά και δεν είχε 90 λεπτά στα πόδια του».

Για το κλίμα στις τάξεις του κόσμου σχετικά με τον ίδιο και το αν πρέπει να παραμείνει στη Γιουβέντους: «Οι οπαδοί έζησαν μια εβδομάδα απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Εχουν αγάπη για την ομάδα και μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους αλλά και να μας κρίνουν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ξέρουμε, άλλωστε, ότι όταν νικάς είσαι ο καλύτερος ενώ όταν χάνεις... Πάντα έτσι ήταν στο ποδόσφαιρο. Οσο για το μέλλον, προσωπικά την επιλογή την έκανα το περσινό καλοκαίρι, όταν ανανέωσα το συμβόλαιο μου. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το παρόν, το ματς με την Ιντερ».

2 σχόλια: