6 Μαΐ 2018

Η μεγάλη κίνηση της Γιούβε με τον Ντάγκλας Κόστα και οι συνειρμοί που ακολουθούν

Ντάγκλας Κόστα, Αλβαρο Μοράτα, Πολ Πογκμπά... Κάποια ονόματα της επικαιρότητας, σε οδηγούν σε μια σκέψη.

Στο χθεσινό ματς με την Μπολόνια η Γιουβέντους χρειάστηκε για ακόμη μία φορά τους τελευταίους μήνες τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 46' και γύρισε το ματς. Το έχει ξανακάνει και θα το ξανακάνει κι άλλες, πολλές φορές, αφού είναι δεδομένο ότι οι μπιανκονέρι θα κάνουν χρήση της οψιόν απόκτησης του (40 εκατ. ευρώ).

Αν υπολογίσουμε και τα λεφτά που δόθηκαν για το φετινό δανεισμό του, βλέπουμε ότι ο Ντάγκλας θα κοστίσει στη Γιούβε 45-46 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό έμοιαζε μεγάλο όταν γινόταν πέρυσι το καλοκαίρι το deal, έμοιαζε ακόμη πιο μεγάλο στους πρώτους μήνες της σεζόν που ο Βραζιλιάνος ήταν σε διαδικασία προσαρμογής, αλλά τώρα μοιάζει μικρό.

Αν σκεφτούμε τα ποσά που παίζουν στο ποδόσφαιρο πλέον και το πώς έχει ξεφύγει η κατάσταση, το να πάρεις τον Ντάγκλας Κόστα με 45 εκατ. ευρώ είναι τρομερή κίνηση πλέον και ειδικά όταν αυτός κάνει τέτοιο κλείσιμο στη σεζόν, αφήνοντας τρελές υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά, όταν και θα ξεκινάει φορτσάτος από φέτος.

Για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τον Μοράτα, αν δηλαδή έχουν ή όχι βάση τα σενάρια επιστροφής του. Θα πρέπει, επίσης, να δούμε, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους κυρίως, τι θα γίνει με τον Πογκμπά και τη Γιουνάιτεντ, αν θα παραμείνει στο Μάντσεστερ ή όχι. Οπως έμοιαζε λάθος το «μεγάλο» ποσό για τον Ντάγκλας Κόστα, έτσι έμοιαζαν με λάθη της Γιούβε οι απώλειες του Ισπανού φορ και του Γάλλου χαφ. Ειδικά του Γάλλου χαφ.


Ολα, όμως, κρίνονται στο γήπεδο. Και στο γήπεδο, δύο χρόνια μετά, είναι φανερό ότι οι Μοράτα και Πογκμπά έχουν χάσει πόντους αγωνιστικά ή μέρος της αξίας τους οικονομικά. Σε αντίθεση με την περίπτωση του Ντάγκλας Κόστα, όπου τους πόντους τους παίρνει η Γιουβέντους αγωνιστικά και οικονομικά.

Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει πως κάθε κίνηση των μπιανκονέρι είναι σωστή, αλλά επειδή αυτά τα ονόματα ακούγονται πολλοί -για διάφορους λόγους- τους τελευταίους μήνες, ήταν μια ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου