17 Μαΐ 2018

Τι περιμένει ο Τζίτζι από τους οπαδούς της Γιουβέντους

Το Σάββατο, στο Allianz Stadium, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν θα δώσει την τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Είναι μια ημέρα φιέστας αλλά είναι και μια ημέρα αποχαιρετισμού. Ο αρχηγός της Γιουβέντους θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Κυρίας, για τελευταία φορά το περιβραχιόνιό του.

Τι περιμένει το Σάββατο και πώς θέλει να το ζήσει; «Δεν ζητάω τίποτα περισσότερο από ό,τι μου έχει ήδη δοθεί: Σεβασμός, εκτίμηση, αγάπη, να νιώσω ότι πάντα ήμουν δεκτός ως ένας της Γιούβε και ένας επιπέδου Γιούβε. Για μένα αυτή είναι η πιο μεγάλη νίκη, από εκεί και πέρα στις γιορτές αισθάνομαι πάντα άβολα, πιτσιρικάς δεν ήθελα να γιορτάζω τα γενέθλια επειδή δεν ήθελα να είμαι το κέντρο της προσοχής, σκεφτείτε το Σάββατο που θα είμαι ακόμη πιο κεντρικό πρόσωπο. Ολα όσα θα νιώσω το Σάββατο, όλα όσα θα ζήσω, είναι και αυτά που θα κουβαλάω πάντα μέσα μου. Δεν έχω ανάγκη άλλες εκδηλώσεις γιατί είχα πολλές στην καριέρα μου».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με το αντίο του Ντελ Πιέρο και για το αν τώρα είναι το τέλος ενός κύκλου, ο οποίος άνοιγε την ημέρα αποχώρησης του Αλεσάντρο: «Θα ήταν βαρύ. Αν σκεφτώ ότι θα ζήσω κάτι ανάλογο θα σήμαινε ότι δεν έχω καταλάβει τίποτα από τη Γιούβε. Η Γιούβε είχε πάρα πολλούς σπουδαίους τερματοφύλακες πριν από μένα. Αν είχα την αλαζονεία να σκεφτώ ότι χωρίς εμένα κλείνει ένας κύκλος της Γιουβέντους, θα είχα πρόβλημα... Η μόνη σταθερά και βεβαιότητα που έχει ο οπαδός της Γιουβέντους είναι η οικογένεια Ανιέλι. Μια οικογένεια που οδηγεί για 95 ολόκληρα χρόνια αυτή την ομάδα με αυτά τα αποτελέσματα. Εγώ υπήρξα ένα σημαντικό αλλά μικρό κομμάτι αυτής της ιστορίας. Η Γιούβε προγραμματίζει εκ των προτέρων, ήξερε ότι θα έρθει το αντίο μου και δεν είναι απροετοίμαστη. Και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να νικάει όπως με μένα και ακόμη περισσότερο. Θα πετύχει όλους τους στόχους της».


Για το τι θέλει να πει στον Κιελίνι: «Δε χρειάζεται να δώσω συμβουλές στον Τζόρτζιο, ήμασταν στα ίδια αποδυτήρια για 13 χρόνια. Ξέρουμε πολύ καλά πώς πρέπει να δουλέψεις για να φτάσεις στην επιτυχία και ο Τζόρτζιο ενσαρκώνει με την εμπειρία του αυτό που πρέπει να είναι ο αρχηγός της Γιουβέντους. Μπορώ μόνο να του ευχηθώ καλή τύχη και να τον ευχαριστήσω, όπως και όλους, για τη βοήθεια τους τόσα χρόνια. Αν έχω κάνει ρεκόρ αυτά τα χρόνια, η δική μου είναι συνεισφορά στο ρεκόρ είναι το 1/20, γιατί κάθε ρεκόρ έγινε με τη βοήθεια του Τζόρτζιο και όλων. Σε ευχαριστώ από την καρδιά μου Τζόρτζιο, είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις αυτό που πρέπει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου