18 Μαΐ 2018

Ο Ασαμόα απέρριψε με σεβασμό το συμβόλαιο της Γιουβέντους για να πάει στην Ιντερ για μια νέα περιπέτεια

Ο Κουάντβο Ασαμόα θα είναι παίκτης της Ιντερ από... μεθαύριο και αποχαιρέτησε τη Γιουβέντους και τους οπαδούς της, από τους οποίους ζήτησε κατανόηση, με μια όμορφη δήλωση.

Το ματς-φιέστα με τη Βερόνα θα είναι αφιερωμένη στον Τζίτζι Μπουφόν, αλλά ο αρχηγός δεν είναι ο μόνος που θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα των μπιανκονέρι. Το ίδιο ισχύει για τον Στέφαν Λιχτστάινερ, το ίδιο ισχύει και για τον Ασαμόα, ο οποίος έχει συμφωνήσει με την Ιντερ και θέλησε να απευθυνθεί σε όλους τους Γιουβεντίνους μέσω του εξής μηνύματος στα social media...

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πόσο δύσκολο ήταν να πάρω αυτή την απόφαση γιατί είμαι τρομερά υπερήφανος για τα χρόνια που πέρασα εδώ και για το γεγονός ότι αποτέλεσα μέρος της Γιουβέντους. Κάθε άτομο αυτού του κλαμπ θα έχει για πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, από τους συμπαίκτες μου ως τους προπονητές μου, σε όλο το επιτελείο και πάνω από όλα στους φανταστικούς τιφόζι.

Παρά το γεγονός ότι η Γιουβέντους μου πρόσφερε νέο συμβόλαιο, με σπουδαίο σεβασμό για το κλαμπ και όλους εσάς πάντα, αποφάσισα να ξεκινήσω μια νέα περιπέτεια αλλού. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξω κόντρα στη Γιουβέντους στο μέλλον, αλλά έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση για οικογενειακούς λόγους και ελπίζω και εύχομαι ότι οι τιφόζι μπορούν να καταλάβουν και να αποδεχθούν αυτή την απόφαση μου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δοξασμένων χρόνων στη Γιούβε, είχα την τιμή να παίξω με θρύλους του ποδοσφαίρου και με μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Ολο αυτό θα μου λείψει. Στους δύο φανταστικούς προπονητές μου, Αλέγκρι και Κόντε, και σε όλους τους συνεργάτες τους, ένα μεγάλο ευχαριστώ επειδή με έκαναν καλύτερο ποδοσφαιριστή. Δε θα καταφέρω ποτέ να ευχαριστήσω όσο πρέπει τους διοικούντες που με έφεραν εδώ από την Ουντινέζε και μου άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή μου.


Η υποστήριξη που είχα από τους τιφόζι ακόμη και όταν ήμουν τραυματίας ήταν απίστευτη. Εχω ένα πολύ δυνατό συναίσθημα για αυτό το κλαμπ, στο οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων για όλη την αγάπη που μου έδειξε».

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ασαμόα μπορεί να μην ήταν μεγάλη κλάση ποδοσφαιριστή, αλλά σε έξι χρόνια στη Γιουβέντους κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα, συν τα Σούπερ Καπ, ενώ άλλαξε εντελώς τον... ποδοσφαιρικό προσανατολισμό του, αφού από χαφ έγινε αριστερό μπακ. Και προσπαθούσε πάντα για το καλύτερο, είτε ήταν αρκετό είτε όχι αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου