28 Μαΐ 2018

Πόσα λεφτά έχει πάρει η Γιουβέντους από το Champions League την τελευταία 6ετία και πόσα οι αντίπαλοί της

Ξέρετε ποια είναι η ομάδα που έχει πάρει τα περισσότερα λεφτά από το Champions League την τελευταία 6ετία;

Ακόμη μία σεζόν ολοκληρώθηκε, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε ξανά το τρόπαιο -κόντρα σε πολλές αδικίες μάλιστα, όπως είπε και ο Μαρτσέλο- και τα κλαμπ περιμένουν πλέον το μοίρασμα των χρημάτων από την UEFA, με βάση τις επιδόσεις τους.

Για τη Γιούβε δεν ήταν και ό,τι καλύτερο φέτος, αφού σταμάτησε στους «8», αλλά παρ' όλα αυτά στον οικονομικό τομέα τα πράγματα πήγαν καλά αφού αναμένεται να εισπράξει 77,8 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι η εκτίμηση του Calcio & Finanza, το οποίο υπολόγισε τα λεφτά που θα πάρει φέτος η κάθε ομάδα, τα πρόσθεσε σε αυτά που έχει πάρει ο καθένας από το 2012-13 κι έπειτα και το αποτέλεσμα δείχνει ότι η Γιουβέντους είναι αυτή που έχει περισσότερα λεφτά από οποιαδήποτε άλλη και συγκεκριμένα 462 εκατ. ευρώ, για ένα μέσο όρο 77 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μπορεί, δηλαδή, να μην ήρθε η κούπα στο Τορίνο σε κανέναν από τους δύο τελικούς που έπαιξε η ομάδα, αλλά οικονομικά, για το κλαμπ, αυτή η 6ετία είναι απολύτως επιτυχημένη.


Στον παρακάτω πίνακα του Calcio & Finanza μπορείτε να δείτε τις ομάδες που έχουν πάρει τα περισσότερα λεφτά, πόσα πήραν ετησίως, πόσα συνολικά (για τη φετινή σεζόν υπάρχει εκτίμηση του έγκυρου Μέσου) και πόσα βγαίνουν κατά μέσο όρο για κάθε χρόνο.



Σε καλή μεριά…


2 σχόλια:

  1. πως γίνεται να έχουμε τόσο μεγάλη διάφορα από τους υπόλοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από πορείες, κατακτήσεις κλπ, παίζουν ρόλο και οι αποκλεισμοί των άλλων ομάδων από την ίδια χώρα. Οταν ας πούμε δεν προκρίθηκε η τρίτη ομάδα τη Serie A στους ομίλους, μεγάλο ποσοστό χρημάτων πήρε η Γιούβε.

      Διαγραφή