8 Μαΐ 2018

Αλέγκρι: Οταν νικάμε, νικούν οι παίκτες μου. Οταν χάνουμε, έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι περιμένει από τους παίκτες του να κάνουν αυτό που πρέπει αύριο βράδυ, ενώ δε γινόταν να μην αναφερθεί και στο μέλλον του.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου...

Για το αν το φετινό scudetto είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο επειδή είναι το πρώτο με VAR: «Αύριο παίζουμε τελικό κυπέλλου, δεν έχει κανένα νόημα να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα. Ας μιλήσουμε για το κύπελλο, γιατί αύριο έχουμε ένα ματς σημαντικό για εμάς, πολύ σημαντικό, γιατί μπορούμε να κλείσουμε ιδανικά τη σεζόν μετά την κατάκτηση, αν και ακόμη δεν είναι και μαθηματική, και του πρωταθλήματος. Πρέπει να παίξουμε ένα ματς με ενθουσιασμό αύριο, να κάνουμε καλό παιχνίδι, έχοντας στο μυαλό μας ότι πρόκειται πάντα για ένα Γιουβέντους-Μίλαν. Οπως σωστά είπε και ο Τζίτζι, οι αγώνες Γιούβε-Μίλαν είναι πάντα ισορροπημένοι. Πόσω μάλλον τώρα που είναι και τελικός».

Για το αν ο Κουαδράδο μπορεί να μονιμοποιηθεί σαν μπακ από την στιγμή που θα επιστρέψει ο Πιάτσα: «Δε θα μιλήσουμε για μεταγραφικά τώρα, δεν μιλάω για το scudetto που μπορεί να τελειώσει και τυπικά σε 3-4 μέρες, θα μιλήσω για μεταγραφικά; Εχουμε ματς αύριο. Από εκεί και πέρα, ο Κουαδράδο ήταν καλός με την Ιντερ στο Μιλάνο, αν και δεν απέφυγε κάποια λάθη. Τον ξέρει τον ρόλο του πλάγιου μπακ, έχει παίξει στο παρελθόν και μπορεί εύκολα να το ξανακάνει».

Για το αν είχε καταλάβει ότι ο Τζενάρο Γκατούζο θα γινόταν προπονητής και αν περίμενε ότι θα τα πάει τόσο καλά στη Μίλαν: «Οτι ήθελε να γίνει προπονητής το έβλεπα, φαινόταν. Είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και... κεφάλας. Δεν είναι εύκολο να κάτσεις στον πάγκο της Μίλαν έπειτα από τις θητείες σε Σιόν, Πίζα... Ανέλαβε μια δύσκολη κατάσταση. Ηταν πολύ καλός επομένως, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό για τον Γκατούζο όμως -το ξέρω γιατί ήταν παίκτης μου, μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Τζίτζι αυτό- είναι το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου εύκολο όταν σταματάς και ενώ έχεις υπάρξει μεγάλος παίκτης, να βάλεις ξανά τον εαυτό σου στη διαδικασία να πρέπει να αποδείξει πράγματα. Σε αυτό ήταν πολύ καλός ο Ρίνο, όπως και ο Ιντσάγκι. Συγχαρητήρια για όσα έχει κάνει ως τώρα, αν και εύχομαι αύριο να τον δω λίγο εκνευρισμένο στον πάγκο, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για αυτόν».

Για το αν θα επιστρέψει στην 11άδα ο Μπενάτια: «Ή αυτός ή ο Ρουγκάνι. Υπάρχει ο Μπαρτσάλι, ο οποίος φέτος έχει τα γενέθλια του, οπότε αύριο πρέπει να του κάνουμε ένα ωραίο δώρο. Μπαρτσάλι, Μπενάτια, Ρουγκάνι, από αυτούς τους τρεις θα παίξουν οι δύο».


Για το πώς θα παραταχθεί η Γιουβέντους: «Θα το δούμε αύριο αυτό. Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά των παικτών. Ξέρουμε ότι αύριο θα έχουμε απέναντι μας μια ομάδα που σε δυσκολεύει με το πρέσινγκ ψηλά, το έκαναν και στο Τορίνο και έβγαλαν αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε αυτό αύριο, η Μίλαν είναι τεχνική ομάδα, είναι ένας τελικός και πρέπει να παίξουμε με ισορροπία και μυαλό».

Για το αν περιμένει το χειροκρότημα των άλλων ομάδων σε περίπτωση κατάκτησης και του φετινού νταμπλ: «Ανεξάρτητα από το αν θα κατακτήσουμε ή όχι και φέτος το κύπελλο, αν την Κυριακή κατακτήσει το πρωτάθλημα, η Γιουβέντους θα έχει κάνει μια εκπληκτική χρονιά γιατί φτάνει στα επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, θα το καταλάβουμε έπειτα από πάρα πολλά χρόνια αυτό που έχει πετύχει αυτή η ομάδα. Από εκεί και πέρα, εμάς δεν μας ενοχλεί ακόμη κι όταν μας κριτικάρουν οι άλλοι, γιατί αυτό μας βοηθάει να βλέπουμε τα μειονεκτήματα μας και να βελτιωνόμαστε. Αν μας λένε συνεχώς μπράβο, μπράβο, μπράβο, δε θα δούμε ποτέ κανένα λάθος μας».

Για το αν περιμένει το χειροκρότημα όλης της Ιταλίας: «Δεν περιμένω το χειροκρότημα όλης της Ιταλίας, περιμένω από τους παίκτες μου, όπως έχουν κάνει ως τώρα, να χαρίσουν ακόμη μια όμορφη βραδιά στους τιφόζι, στη διοίκηση και σε μένα, γιατί οι αρχιτέκτονες των επιτυχιών είναι αυτοί, οι παίκτες. Οι παίκτες είναι που μπαίνουν στο γήπεδο και αποφασίσουν το πώς θα πάει το ματς. Οταν νικάμε, νικούν οι παίκτες μου. Οταν χάνουμε, έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου».


Για τους εκπληκτικούς αριθμούς του και το γεγονός ότι στοχεύει σε 4ο σερί νταμπλ, έχοντας πάει και σε δύο τελικούς Champions League: «Δουλέψαμε όλοι μαζί για τα φετινά αποτελέσματα, για τα αποτελέσματα όλων των χρόνων. Η τύχη ενός προπονητή είναι το να έχει στην πλάτη του μια δυνατή διοίκηση, η οποία θα του δώσει γκρουπ ποδοσφαιριστών και πρώτα από όλα ένα γκρουπ αντρών, ένα γκρουπ ανθρώπων. Σε αυτά τα δέκα χρόνια μου στη Serie A, ξεκινώντας από την Κάλιαρι, μετά τέσσερα χρόνια στη Μίλαν, τώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια που είμαι στη Γιουβέντους, πάντα είχα στα αποδυτήρια ανθρώπους που δεν ήξεραν μόνο τακτική, αλλά κι άλλα πράγματα. Αν δεν έχεις όλα όσα πρέπει άλλωστε, σε όλους τους τομείς, δεν παίζεις στη Γιουβέντους ή στη Μίλαν. Ολα όσα έχω πετύχει ως προπονητής, τα έχω πετύχει επειδή οι παίκτες μου είχαν και έχουν σπουδαία κίνητρα, σπουδαία θέληση, σπουδαία υπερηφάνεια και σπουδαία ταπεινότητα. Ολοι μου έδωσαν αυτές τις χαρές και δεν θα τους ξεχάσω ποτέ, κανέναν τους, γιατί είναι κομμάτια της ζωής μου, γιατί μου έδωσαν πράγματα, μου έμαθαν πράγματα. Και για όλα αυτά διασκεδάζω ως προπονητής».

Για τη δήλωση του Μαρότα ότι ο Αλέγκρι θα είναι στον πάγκο και του χρόνου: «Με τη διοίκηση έχουμε δουλέψει με απόλυτη σύμπνοια σε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Η ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ το ρόστερ της και η διοίκηση, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, έκανε εξαιρετική δουλειά αλλάζοντας το ρόστερ. Οπως κάνουμε κάθε χρόνο, όταν τελειώσουν όλες οι υποχρεώσεις μας, θα κάτσουμε στο τραπέζι και θα προγραμματίσουμε το μέλλον γιατί, όπως κάθε χρόνο, έχουμε δουλειά να κάνουμε».

Για τον Ντιμπάλα και τι ματς περιμένει από αυτόν: «Ο Ντιμπάλα είναι μεγάλος παίκτης, έβαλε πολλά γκολ φέτος και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, όπως λέω πάντα. Αύριο θα κάνει καλό ματς, αφού σε τέτοιους αγώνες υπάρχουν περισσότεροι χώροι και ο Πάουλο είναι σίγουρα πολύ καλός στο να το εκμεταλλεύεται αυτό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου