5 Μαΐ 2018

Ο Αντσελότι ψάχνει τη μεγάλη επιστροφή για να γίνει μύθος, η Γιούβε έχει ένα μεγάλο απωθημένο αλλά τι λέει η πραγματικότητα;

Μια νέα συμφωνία Γιουβέντους-Αντσελότι θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ωραίο παραμύθι. Το θέμα είναι τι θα γίνει στην πραγματικότητα...

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αρχές Απριλίου γράφτηκε για πρώτη φορά το όνομα του Αντσελότι για τη Γιουβέντους. Ενα όνομα που δε φέρνει καλές αναμνήσεις στους Γιουβεντίνους. Οπως και το όνομα Γιουβέντους δε φέρνει και τις καλύτερες αναμνήσεις στον Αντσελότι.

Στη διάρκεια της καριέρας του, αν εξαιρέσουμε αυτό που έγινε με την Μπάγερν, η Γιούβε είναι η μόνη ομάδα στην οποία απέτυχε. Στη διάρκεια της Triade στους μπιανκονέρι, ο «Καρλέτο» αποδείχθηκε η μόνη αποτυχημένη επιλογή. Υπάρχει, επομένως, ένας ανοιχτός λογαριασμός.

Από εκεί και πέρα, ο Αντρέα Ανιέλι θέλει το Champions League. Και αν όντως ισχύει ότι έχει φιλική σχέση με τον Αντσελότι, προφανώς αυτό στο μυαλό του προέδρου θα δώσει έξτρα πόντους στον Ιταλό προπονητή που έχει τρεις κατακτήσεις Champions League. Με τον Κόντε δεν πλησίασε καν, με τον Αλέγκρι πλησίασε δύο φορές αλλά δεν, αν θέλει άμεσα την κούπα και θέλει να δοκιμάσει με Ιταλό, βλέπει τον Αντσελότι σαν αυτόν που μπορεί να δώσει τις περισσότερες εγγυήσεις.

Ο «Καρλέτο», από την άλλη πλευρά, είναι σε ένα κομβικό σημείο της καριέρας του. Ή θα κάνει ένα πολύ δυνατό comeback και θα δείξει ότι είναι ακόμη εδώ και είναι ο Αντσελότι, ή θα τελειώσει από το τοπ επίπεδο. Θα καταλάβει ότι έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και για αυτόν σιγά-σιγά. Παράπονο από την καριέρα του δεν έχει, αλλά στο δικό του μυαλό μπορεί η Γιουβέντους να είναι το καλύτερο «όχημα» για να δοκιμάσει την επιστροφή του. Ομάδα που θέλει πάνω από όλα την αγαπημένη του διοργάνωση, δυνατή και σταθερή διοίκηση, κίνητρο να σβήσει εκείνη την άσχημη διετία (1999-01) και φυσικά θα γίνει μύθος αν πάρει 4ο Champions League και μάλιστα με την Κυρία.


Αν θέλουμε να δέσουμε ένα όμορφο παραμύθι, μπορούμε. Αλλά μας ενδιαφέρει η πραγματικότητα. Και στην πραγματικότητα όλο αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Γιατί ο Αντσελότι να μην έχει πάρει ήδη την κάτω βόλτα; Γιατί να είναι ο κατάλληλος προπονητής για να κάνει και ανανέωση στην ομάδα, κάτι που δεν έκανε ποτέ σε καμία στην καριέρα του; Γιατί να μπει, για να δούμε και τη δική του πλευρά, στη διαδικασία να δουλέψει κάπου, όπου θα ξέρει ότι οι οπαδοί, οι οργανωμένοι που δίνουν και το κλίμα, δε θα είναι υπέρ του; Από το ξεκίνημα, δηλαδή, σίγουρα όχι.

Ο Αντσελότι πριν τρία χρόνια, το 2015 για παράδειγμα ή το 2016, μπορεί να έμοιαζε η τέλεια επιλογή ποδοσφαιρικά, αφήνοντας στην άκρη τον κόσμο. Τώρα έχεις πολλές αμφιβολίες συνολικά...


4 σχόλια:

  1. Ο Αντσελοτι είναι τοπ προπονητής. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς... Οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν τον εδιωξαν κακήν κακώς λογω του τρόπου που τους προπονουσε.
    Εγώ προσωπικά δεν νομίζω να ταιριάξει με το DNA της Γιουβέντους, γιατί οταν κυνηγάει το CL, παρατάει συνήθως το πρωτάθλημα. Εκτός και αν πάρει το οκ του Ανιέλι.
    Εκτός αυτού,το δικό του κασε ειναι σε δυσθεώρητα ύψη για τα στάνταρ που έχει θέσει η διοικηση μισθολογικα. Επίσης είναι σίγουρο πως θα ζητήσει και ένα γενναίο μπάτζετ για μεταγραφές!
    Μάλλον εχουμέ θεμα με τον Αλεγκρι που μας χαιρεταει πιθανώς και το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό.
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεγκρι ΤΕΛΟΣ!!!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ. Δεν γίνεται να παίζεις με Μπολόνια και να είναι ντέρμπυ σε ματς που τελιωνεις τίτλο. Δεν γίνεται να αφήνεις εξω Κόστα για να παιζει το τραγι ο ασαμοα. Δεν γίνεται να έχεις κατεβάσει 4-3-3 με Ίντερ και απέναντι σε χωριό να παίζεις 3-5-2. Δεν γίνεται να πηγαίνεις χαλαρά μέσα στην έδρα σου λες και δεν τρέχει τπτ. Σήκω και φύγε μόνος σου. Ντροπιάζει την ομάδα με αυτές τις λαλακιες. Δεν παει άλλο. Ναι οκ και θα κανεις μια κακή σεζόν αλλά δεν γίνεται να χάνεις πρωτάθλημα μετα τη προηγούμενη αγωνιστική και έτσι όπως πήγε. Παίξε λίγο μπάλα ρε άνθρωπε. Βάλε τους καλούς μέσα όχι τους αμπαλους που έχουμε μαζέψει. Δλδ τι άλλο πρεπει να γίνει; Ουτε να νευριασουμε δεν έχουμε κουράγιο. Ξευτιλα και ντροπή!!!! FORZA JUVE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας έρθει. Τουλάχιστον να φύγει ο Αλλέγκρι.Δεν έχει πια έρθει κορεσμός αλλά αν συνεχίσει θα κάνει κακό και για το μέλλον της ομάδας.Πρεπει να φύγει.Τουλαχιστον ο καινούριος μπορεί να ζητήσει παίκτες,γιατί αν πάμε στους ελεύθερους και στους ματουιτιδες(γιατί με τέτοιους θα πάμε αν μείνει)θα μείνουμε πίσω από τις άλλες ομάδες.Η φετινή σεζόν κάνανε βήματα πίσω και έχει μερίδιο ευθύνης(το μεγαλύτερο το έχει ο Μαροτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικα τα ιδια λεγοντουσαν και για τον Αλεγκρι αλλα... Ισως ειναι η λυτρωση, αλλα για 2 χρονιες το πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή