4 Ιουλ 2018

«Ο πανικός σε Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία άρχισε…»

«Γιούβε-Ρονάλντο, τρελή ιδέα! Η οποία κάνει καλό σε όλους...», γράφει σήμερα ο υποδιευθυντής της Gazzetta dello Sport.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του Αντρέα Ντι Κάρο στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

«Μια υπόθεση που δεν είδαμε ποτέ ξανά. Τουλάχιστον στην Ιταλία. Μετά τον Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, η πιο ακριβή και σημαντική μεταγραφή που έγινε ποτέ. Και για αυτό είναι πολύ δύσκολη και βασίζεται σε πολλές παραμέτρους. Απόκτηση Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια επιχείρηση για περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ για αγορά και συμβόλαιο. Ενα ποσό τεράστιο που για τα ταμεία των δικών μας κλαμπ, συμπεριλαμβανομένου του πιο δυνατού όλων, πάντα θεωρούνταν αδύνατο. Κι όμως η Γιούβε το σκέφτεται όντως, υπό διάφορες και συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά το σκέφτεται. Ο CR7 μπιανκονέρο: Αρχισε σαν όνειρο, μετά υπόθεση, τώρα είναι μια ιδέα, μπορεί να γίνει project.

Ο πανικός σε Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία άρχισε. Σε αυτή την ιστορία, οι ηθοποιοί είναι όλοι επιπέδου: Είναι ένας από τους δύο πιο δυνατούς ποδοσφαιριστές του κόσμου, ο οποίος στα 33 του χρόνια ψάχνει το τελευταίο σπουδαίο συμβόλαιο και μια νέα πρόκληση, είναι ο πιο δυνατός και πονηρός μάνατζερ όλων, ο οποίος ξέρει να διαχειρίζεται τις δουλειές και την επικοινωνία όπως κανείς άλλος, είναι το πιο σημαντικό κλαμπ του πλανήτη που δεν αφήνει να υπαγορεύονται κανόνες, είναι το πιο σημαντικό κλαμπ της Ιταλίας που αν πρέπει να σκεφτεί μια τρέλα, το κάνει μόνο για όποιον θα ανέβαζε πολύ την ομάδα αγωνιστικά αλλά και σε πρεστίζ παγκοσμίως. Και υπάρχουν και κάνα-δυο άλλα σπουδαία κλαμπ που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ακόμη διαπραγμάτευση, αλλά η Γιούβε σου δίνει να καταλάβεις ότι σε περίπτωση πολλών "αν", δε θα κάνει πίσω. Να ποια. Αν ο Ρονάλντο τελείωσει με τη Ρεάλ, αν η ρήτρα δεν είναι στο 1 δισ. ευρώ (όπως υποστηρίζει η Ρεάλ) αλλά υπάρχει η συμφωνία αποδέσμευσης του για 100 εκατ. (όπως υποστηρίζει ο CR7), αν το συμβόλαιο δεν αποδειχθεί αδιανόητο, αν μπει πολύ χρήμα στο ταμείο από κάποια πώληση (Ιγκουαΐν), αν οι υπολογισμοί για τα πιθανά έσοδα βγαίνουν, αν οι χορηγοί βοηθήσουν...

Ενας πρώτος υπολογισμός του κόστους; 100 εκατ. ευρώ για την αγορά του, 120 εκατ. καθαρά για 4 χρόνια συμβολαίου (240 με την εφορία). Είμαστε ήδη στα 340 χωρίς να υπολογίσουμε μεσάζοντες και μάνατζερ... Σου γυρίζει το κεφάλι μόνο που το σκέφτεσαι, αλλά σου γυρίζει κι όταν σκέφτεσαι πόσο δυνατή θα είναι η Γιουβέντους με τον Ρονάλντο στο γήπεδο, για να εξαπολύσει επίθεση για το Champions League και το 8ο σερί πρωτάθλημα. Χωρίς να υπολογίζουμε τι θα κερδίσει σε ίματζ.


Προς το παρόν, το γεγονός ότι γίνεται αυτή η συζήτηση κάνει καλό σε όλους ή σχεδόν σε όλους: Στον Ρονάλντο γιατί μεγαλώνουν οι απαιτήσεις του σε ό,τι αφορά τα του συμβολαίου. Στη Γιούβε γιατί επιβεβαιώνει το πόσο ελκυστική είναι και την οικονομική δύναμη της στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με το να μην αποκλείει την απόκτηση του πιο δυνατού του κόσμου: Υπάρχει καλύτερο από αυτό; Ισως κάνει και για τη Ρεάλ: Αν κρατήσει τον Ρονάλντο θα είναι επιτυχία, αν όχι, τότε υπάρχει αυτός που δέχεται να κάτσει σε ένα τραπέζι σχεδόν απρόσιτο. Κάνει καλό και στους οπαδούς, οι οποίοι από χθες φαντάζονται ό,τι θέλουν, ρωτώντας: Μα είναι αλήθεια;

Και επιτρέπει, τέλος, στις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα, τα σάιτ -αυτά που είναι κοντά στα κλαμπ, στον μάνατζερ ή στον παίκτη- να καταγράψουν όλα τα στάδια ενός σπουδαίου ονείρου της αρχής καλοκαιριού. Ελπίζοντας να γίνει πραγματικότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου