24 Αυγ 2018

Αλέγκρι: Ο Ρονάλντο άλλες φορές θα είναι βασικός, άλλες μπορεί να είναι στον πάγκο

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Σαββατιάτικου παιχνιδιού με την Λάτσιο.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το τι περιμένει από τη φετινή ομάδα: «Δεν πρέπει να μιλάμε αλλά να κάνουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να νικήσουμε την Λάτσιο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο σεβασμός στον αντίπαλος, χαίρομαι που νικήσαμε στο 93' την Κιέβο, δε θα τα έβαφα μαύρα ούτε με ισοπαλία, γιατί στο 20λεπτο θα μπορούσαμε να είμαστε μπροστά με 3-0 και μετά όλη την εβδομάδα θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε ότι θα τα σαρώσουμε όλα, ότι όλα θα είναι εύκολα κλπ... Τώρα που είμαστε στην αρχή της σεζόν είναι σημαντικές οι δύσκολες νίκες για να καταλάβουμε ότι θα χρειαστεί δουλειά πάντα. Με την Λάτσιο αύριο, αυτό που θέλω είναι να μη δεχθούμε γκολ, να δείξουμε πιο συμπαγείς αμυντικά».

Για το πώς περιμένει ότι θα υποδεχθεί ο κόσμος τον Μπουνούτσι: «Περιμένω γενικά μεγάλο ενθουσιασμό από όλους. Παίζουμε με την Λάτσιο, η οποία πέρυσι μας νίκησε εδώ και έβαλε τέλος σε ένα σερί 41 θετικών αποτελεσμάτων εντός έδρας. Είναι το πρώτο σημαντικό ματς του πρωταθλήματος και χρειάζεται ο ενθουσιασμός όλων γιατί δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Οσο για τον Μπονούτσι, επέστρεψε με ενθουσιασμό, με διάθεση για δουλειά και θα πρέπει να τον κρίνουμε μόνο για όσα θα κάνει μέσα στο γήπεδο και για τίποτα άλλο».

Για τον Ρονάλντο και το πώς θα τον τροφοδοτούν καλύτερα οι συμπαίκτες του: «Οπως λέω πάντα, το ποδόσφαιρο είναι απλό, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όσο καλύτερα γνωρίζονται μεταξύ τους οι παίκτες, τόσο πιο εύκολα γίνονται όλα. Τον Κριστιάνο θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε με βάση τα χαρακτηριστικά του, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες. Σιγά-σιγά θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα, θα γνωρίζει καλύτερα ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ο Ρονάλντο είναι πολύ ανταγωνιστικός, γι' αυτό και έχει πετύχει όλα αυτά στην καριέρα του. Εχει φέρει μεγάλο ενθουσιασμό στους οπαδούς μας, στο ιταλικό ποδόσφαιρο και η συνεργασία του με τους συμπαίκτες του θα γίνεται καλύτερη όσο περνάει ο καιρός. Η παρουσία του, πάντως, σημαίνει ότι ανεβαίνει ο πήχης του ανταγωνισμού για όλους στην ομάδα».

Για το αν θα παίζει πάντα βασικός ή θα κάθεται και στον πάγκο: «Αλλες φορές βασικός, άλλες μπορεί να είναι στον πάγκο και να μπαίνει για να παίξει μισή ώρα. Στη Ρεάλ η διαχείριση ήταν άψογη, έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν και θα γίνει αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα».

Για το αν θα παίζει ο Μάντζουκιτς ή ο Ντιμπάλα με τον Ρονάλντο: «Μπορεί να παίζουν και οι δύο μαζί με τον Κριστιάνο, μπορεί ένας εκ των δύο. Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα αλλάζουν οι παίκτες, ειδικά όταν έχουμε ματς κάθε τρεις μέρες, αλλά θα αλλάζουν και τα συστήματα. Θα δούμε πώς θα εξελίσσονται τα πράγματα. Προς το παρόν, οι επιθετικοί είναι αυτοί που έχουν μείνει πιο πίσω στη φυσική κατάσταση και είναι λογικό γιατί είχαν άδεια λόγω Μουντιάλ και επέστρεψαν στο Τορίνο πιο αργά από τους άλλους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς αυτή τη στιγμή, οπαδοί και δημοσιογράφοι, ότι η ομάδα είναι μαζί μόνο για 15 μέρες ουσιαστικά. Χρειάζεται λίγος χρόνος».


Για το ποιος θα είναι ο εκτελεστής των πέναλτι:  «Στον πίνακα των αποδυτηρίων είναι γραμμένα δύο ονόματα: Ρονάλντο και Ντιμπάλα. Το θέμα δεν είναι τα πέναλτι αλλά τα φάουλ, γιατί έχουμε 6-7 που είναι καλοί στις εκτελέσεις (γελάει)».

Για τον Αλεξ Σάντρο που φαίνεται -από την προετοιμασία κιόλας- καλύτερος σε σχέση με πέρυσι: «Ο Αλεξ Σάντρο είναι άλλος ποδοσφαιριστής σε σχέση με πέρυσι, αλλά θα πρέπει να ζητάει συνεχώς περισσότερα από τον εαυτό του γιατί έχει τρομερή ποιότητα».

Για τον Ζοάο Κανσέλο: «Ο Κανσέλο πρέπει να βελτιωθεί στον αμυντικό τομέα, το ξέρει και ο ίδιος. Είναι ένα πλάγιο μπακ που μπορεί να παίξει και σαν χαφ στη γραμμή όμως. Από το τίποτα μπορεί να κάνει φάση, αυτό είναι χαρακτηριστικό σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Οταν είναι στη δική μας περιοχή, όμως, θα πρέπει να κάνει τα φυσιολογικά και όχι κάτι... τρελό».

Για τον Μπερναρντέσκι και το αν μπορεί να είναι βασικός αύριο ή αν μπορεί να παίξει και σαν χαφ φέτος: «Εχει τόσο ενθουσιασμό που στην προετοιμασία του είπα να παίξει σαν φορ και το έκανε. Ο Φεντερίκο έχει εκπληκτική τεχνική, έχει θέληση για δουλειά, βελτιώνεται συνεχώς, θέλει να μαθαίνει κι άλλες θέσεις και πιστεύει ότι θα κάνει πραγματικά σπουδαία καριέρα. Από τον ίδιο εξαρτάται».

Για τους βαθμούς στους οποίους πιστεύει ότι θα κριθεί η υπόθεση τίτλος: «Φέτος πιστεύω ότι θα χρειαστούν 88-90 βαθμοί».


1 σχόλιο:

  1. Σας το ειχα γραψει σα σχολιο αυτο εδω και καιρο, οτι ο Κριστιανο για να ειναι στην καλυτερη φορμα του θα παιξει σε όλα τα ματς στο Τσαμπιονς και σε 25-30 αγωνες στο πρωταθλημα και ποτε σε 3 συνεχομενους την ιδια εβδομαδα. Θα ειναι στον παγκο και θα μπαινει αλλαγη σε επειγουσες περιπτωσεις. Γι αυτο λοιπον δεν επρεπε να διωξουν τον Ιγκουαίν, και γιατι, όταν λειπει ο Κριστιανο ο Μαντζουκιτς όσο μαχητης κι αν ειναι δε βαζει πολλα γκολ, αλλα και γιατι ο Κριστιανο αποδιδει πιο πολυ στα αριστερα και όχι σα φορ..όπου πρεπει να παιζει άλλος σα φορ. Οποτε η καλυτερη τριαδα στην επιθεση ηταν Ντυμπαλα, Ιγκουαίν, Ροναλντο, με αλλαγες Κοστα, Μπερναντεσκι..κι ας θυσιαζοταν να φυγουν οι Μαντζουκιτς, Κουαδραδο..παρα ο Ιγκουαίν. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή