9 Αυγ 2018

Πόσα έφεραν στη Γιούβε οι τέσσερις παίκτες που πούλησε αλλά έχει τον πρώτο λόγο να τους πάρει πίσω

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ας δούμε τα λεφτά που εισέπραξε η Γιουβέντους χωρίς να χάσει τον έλεγχο των παικτών.

Η απόφαση που πάρθηκε φέτος ήταν ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται σαφές πως ο βασικός στόχος είναι η κατάκτηση του Champions League. Αυτό έφερε και τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως και την επιστροφή του Λεονάρντο Μπονούτσι, ενώ είχαν προηγηθεί οι αποκτήσεις των Εμρέ Τσαν, Ματία Περίν και Ζοάο Κανσέλο.

Η Γιούβε έδωσε καλά λεφτά για να τους αποκτήσει, κυρίως τον CR7 και τον Κανσέλο, φροντίζοντας παράλληλα να μην αποδυναμώσει την ομάδα. Εφυγε, δηλαδή, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν αλλά ήρθε ο Ρονάλντο, οπότε ενισχυμένο είναι το ρόστερ, ενώ τον Ματία Καλντάρα δεν τον είχαμε δει σε επίσημο ματς για να θεωρηθεί σαν απώλεια. Για να μην αναφέρουμε ότι άμεσα, στο σήμερα, στο τώρα, ο Μπονούτσι δίνει μεγαλύτερη σιγουριά.

Αν και δεν είχαμε επίπονες πωλήσεις βασικών, επομένως, είχαμε πωλήσεις που έφεραν λεφτά στο ταμείο. Και τα έφεραν με «έξυπνο» τρόπο, υπό την έννοια πως η Γιουβέντους έχει διατηρήσει τον έλεγχο αυτών των παικτών, βάζοντας ρήτρα επαναγοράς στα συμβόλαια τους. Και μπορεί να μην είναι κανείς σίγουρος ότι θα γίνει χρήση μιας τέτοιας ρήτρας, αλλά είναι σίγουρα τα λεφτά που θα μπουν στο ταμείο και τα οποία είναι καλά. Τόσο επειδή οι παίκτες που τα έφεραν δεν είναι και... αστέρια, όσο κι επειδή παραμένουν υπό τον έλεγχο των μπιανκονέρι.


Ας δούμε τώρα ποιοι έφεραν λεφτά και πόσα...

- Ο Ρολάντο Μαντραγκόρα πουλήθηκε στην Ουντινέζε για 20 εκατ. ευρώ, με τη Γιούβε να έχει ρήτρα επαναγοράς για 26. Αν την αναγκάσει να τα δώσει, σημαίνει ότι η ομάδα παίρνει πίσω έτοιμο παίκτη. Αν δεν τα δώσει, μια χαρά είναι η 20άρα που μπήκε στο ταμείο.

- Ο Αντρέα Φαβίλι θα συνεχίσει στην Τζένοα ως δανεικός με οψιόν αγοράς, με τη Γιούβε να παίρνει 12 εκατ. ευρώ και να έχει ρήτρα επαναγοράς. Ισχύει ό,τι και για τον Μαντραγκόρα από εκεί και πέρα: Αν εξελιχθεί θα επιστρέψει ως καλύτερος παίκτης, αν δεν εξελιχθεί τουλάχιστον θα έχει φέρει κάποια λεφτά.

- Ο Μάρκο Πιάτσα παραχωρήθηκε στη Φιορεντίνα με δανεισμό για 2 εκατ. ευρώ και υπάρχει οψιόν απόκτησης του για άλλα 20. Ο Μαρότα υπολογίζει 22 εκατ. ευρώ για τον Κροάτη επομένως, για τον οποίο έχει ρήτρα επαναγοράς στα 26.

- Ο Εμίλ Αουντέρο δόθηκε στη Σαμπντόρια, η οποία δίνει 11 εκατ. ευρώ στους μπιανκονέρι, οι οποίοι έχουν ρήτρα επαναγοράς. Από τον τερματοφύλακα, άρα, εξαρτάται το αν θα επιστρέψει ή όχι στο Τορίνο τα επόμενα χρόνια.

Από αυτούς τους τέσσερις η Γιουβέντους μπορεί να υπολογίζει σε 65 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει χάσει δύναμη η πρώτη ομάδα και χωρίς να έχει χάσει, αυτό είναι το σημαντικότερο, τον έλεγχο των παικτών. Και το ποσό μπορεί να αυξηθεί αν υπάρξουν εξελίξεις με τον Μόιζε Κιν, τον οποίο φέρεται να βλέπουν διάφορες ομάδες εκτός Ιταλίας.


4 σχόλια:

  1. Νομίζω και για τον Κλεμέντσα το ίδιο ισχυει ή οχι; Εκείνος ο ψηλός ο φορ, ο Τέρι πού βρίσκεται; Τον έχασα. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Κλεμέντσα ενδιαφέρονται Σασουόλο και Παλέρμο, όπως και μία-δύο ομάδες εκτός Ιταλίας. Θα δούμε τι θα αποφασίσει η Γιουβέντους...

      Διαγραφή
  2. Ο κλεμεντσα στα φιλικά ήταν πολύ καλός με ωραία χαρακτηριστικά φουλ μπακ γνώμη μου είναι να μείνει ο κιν γιατί δεν έχουμε πολλά καθαρά σέντερ φορ και μπορεί να βρει την ευκαιρία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή διαχείριση για ακόμα μια χρονια. Για Κινητά πιστεύω ότι θα δωθεί γιατί βλεβλ με μετατρέπεται σε φορ ή ο Ντυμπάλα ή ο Φεντερίκο για να ξεκουράζετε ο Κρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή