17 Σεπ 2018

Ο Αλέγκρι έβαλε… αναγκαστικά τον Ντιμπάλα στο ματς με τη Σασουόλο;

Στον πάγκο αναμενόταν -για 3ο σερί ματς- ο Πάουλο Ντιμπάλα σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από Τορίνο, περίπου 2-3 ώρες πριν τη σέντρα με τη Σασουόλο.

Μιάμιση ώρα πριν τη σέντρα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ο Αργεντίνος μέσα στα σχέδια του προπονητή.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε το Σάββατο ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην 11άδα κόντρα και ότι από εδώ και πέρα θα αρχίσει και το rotation λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών.

Στις αλλαγές που αναμενόταν να κάνει χθες ο allenatore, πάντως, δε φαινόταν αρχικά να συμπεριλαμβάνεται και ο Ντιμπάλα, αφού τα ρεπορτάζ από Τορίνο τον ήθελαν ξανά στον πάγκο, με τους Μπερναρντέσκι, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς να ξεκινούν μπροστά. Τελικά οι αρχικές πληροφορίες έπεσαν έξω και βγήκαν τα τελευταία ρεπορτάζ.

Ο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για την απόφασή του να αγωνιστεί από την αρχή ο Ντιμπάλα και απάντησε ως εξής: «Δεν είπα ότι δε θα παίξει, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις συνεντεύξεις Τύπου. Είπα ότι θα παίξει. Το ξέρω ότι κανείς δεν το κατάλαβε, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά...».

Κάποιοι πιστεύουν πως ο Μαξ ίσως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και έριξε στον αγώνα τον Αργεντίνο με σκοπό να σβήσει ένα πιθανό «πονοκέφαλο» που θα έπρεπε να διαχειριστεί. Η αλήθεια είναι πως ο Ντιμπάλα αν καθόταν για τρίτο σερί ματς εκτός αρχικής ενδεκάδας (τρία στα τέσσερα), θα υπήρχε θέμα.


Τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς δράση, Ντάβιτς και Πίρλο ρωτήθηκαν για την εικόνα του Νο 10 της Γιούβε και οι δύο συμφωνήσαν πως θα πρέπει να δουλέψει και δείξει πως αξίζει μία θέση στην βασική ενδεκάδα. Ο Ντιμπάλα έχει βάρος, βλέπει πως τα φώτα έχουν πέσει όλα πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο (και πώς θα γινόταν κάτι διαφορετικό) ενώ συμπαίκτες του, τύπου Μάντζουκτς, απολαμβάνουν την ισόβια εμπιστοσύνη του προπονητή. Δεν είναι και στα καλύτερά του. Ούτε αγωνιστικά, ούτε ψυχολογικά.

Ο Αλέγκρι είναι έξυπνος άνθρωπος. Οι πιθανότητες να νικούσε η Γιούβε τη Σασουόλο ήταν συντριπτικά με το μέρος της ομάδας του. Είναι πιθανό να αποφάσισε να βάλει από την αρχή τον Ντιμπάλα ώστε να μην έχει ο ίδιος -και κατ’ επέκταση η ομάδα- να διαχειριστεί τη φανερή ή σιωπηρή διαμαρτυρία. Οπερ και εγένετο…

Μεσοβδόμαδα υπάρχει η πρεμιέρα του Champions League. Αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Αλέγκρι έβαλε «αναγκαστικά» τον Ντιμπάλα να παίξει, θεωρούν πως θα δικαιωθούν αν δεν κατέβει στο βασικό σχήμα απέναντι στη Βαλένθια στην Ισπανία.


1 σχόλιο:

  1. 3 χρονια ασχολουμαστε με το "ταλεντο" του πλεον αταλαντου κ σοφτ παιχτη που περασε τα τελευταια χρονια απο τη ΓΙΟΥΒΕ!Το παιδι,δεν το'χει,δε μπορει...εχθες εκτος τοπου κ χρονου,χαμενες ντριμπλες,μπουρδουκλωματα...μια γαμ##$@ φορα να κουβαλησει μπαλα,να δωσει μια καθετη,να κανει ενα σουτ...Ποσο ακομα θα περιμενουμε να ξεδιπλωσει το "ταλεντο' του???Α ρε Αλεξ....που καταντησε το 10 της φανελας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή