14 Σεπ 2018

Για μεγάλες αλλαγές μίλησε ένας από τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου

Στο συνέδριο της ECA που έλαβε χώρα στο Σπλιτ, ο Αντρέα Ανιέλι αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο ποδόσφαιρο την τριετία 2021-24.

Η μπάλα, όπως λέγαμε κάποτε, δεν είναι πλέον απλά ένα παιχνίδι. Δεν είναι καν απλά μια επιχείρηση. Είναι, πια, μια πολύ μεγάλη επιχείρηση, μια πολύ χοντρή... μπίζνα και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς. Από τα λεφτά που βάζουν οι ομάδες, από τα λεφτά που παίρνουν, από τα λεφτά που θέλουν να πάρουν στο μέλλον, από τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε και από τον Ανιέλι, ο οποίος ως πρόεδρος της ECA αναφέρθηκε στο πώς θα αλλάξουν τα πράγματα, αν και απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες από τώρα. «Από σήμερα ως το 2024, όταν ένα διεθνές αγωνιστικό καλεντάρι θα καθοριστεί και θα αλλάξει κάποια δεδομένα, το παιχνίδι θα εξελιχθεί με πολλούς αξιοσημείωτους τρόπους. Τα κλαμπ θα είναι παίκτες-κλειδιά σε όλο αυτό, αφού ουσιαστικά εμείς (τα ποδοσφαιρικά κλαμπ δηλαδή) είμαστε οι μόνοι μέτοχοι σε αυτή τη βιομηχανία που υφίστανται τα επιχειρηματικά και αθλητικό ρίσκα», είπε σε ένα απόσπασμα της ομιλίας του ο Ανιέλι.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, όπως ανέφερε και η επίσημη ιστοσελίδα στην ενημέρωση της, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έγινε τα τελευταία χρόνια χάρη και στους κανόνες του Financial Fair Play και του συστήματος αδειοδότησης των ομάδων, ενώ στάθηκε και στις αλλαγές που θα γίνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Europa League το 2021-24.


Ως πρόεδρος της ECA, ως εκπρόσωπος δηλαδή των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών κλαμπ στην UEFA, στην εκτελεστική επιτροπή της οποίας έχει θέση, ο Ανιέλι έδωσε τη συγκατάθεση του για να ξαναγίνουν τρεις οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν -με αυτόν τον τρόπο- 96 ομάδες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και το χρήμα που θα μοιράζεται.

Παράλληλα, πλην του VAR, ο Αντρέα Ανιέλι στάθηκε στο γεγονός ότι θα πρέπει να μειωθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν οι διακοπές λόγω εθνικών ομάδων από τρεις σε δύο, ενώ τόνισε το πόσο σημαντικό και σαφώς πιο ευέλικτο για όλους θα είναι το να καθιερωθεί μια κοινή μεταγραφική περίοδο για όλα τα πρωταθλήματα και όχι αυτό που είδαμε φέτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου