12 Σεπ 2018

Η φράση που είπε ο Τραπατόνι στον Ντελ Πιέρο λίγο πριν κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Γιούβε

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο μίλησε για τη 12η Σεπτεμβρίου 1993, πριν ακριβώς 25 χρόνια δηλαδή, όταν μπήκε για πρώτη φορά στο γήπεδο ως παίκτης της Γιουβέντους.

«Μικρέ, προχώρα. Η συμβουλή μου: Κράτησε την μπάλα και πάρε κάποια φάουλ». Αυτά ήταν τα λόγια του Τζοβάνι Τραπατόνι προς τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο όταν έμπαινε ως αλλαγή στις 12 Σεπτεμβρίου 1993 στο 1-1 με την Φότζια, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γιούβε.

Ο ιστορικός αρχηγός των μπιανκονέρι μίλησε στη Gazzetta dello Sport με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο και αφού θυμήθηκε αυτά τα λόγια του «Τραπ», συνέχισε: «Ηταν όμορφη στιγμή, αλλά την επόμενη εβδομάδα ήταν ακόμη περισσότερο. Μπήκα αλλαγή κόντρα στη Ρετζιάνα, στο Τορίνο και σκόραρα (φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς του γκολ). Κοιτάζοντας πίσω, στο Champions League που κατακτήσαμε το 1996, το μυαλό μου πάει σε μια όμορφη περίοδο της ζωής μου, όχι μόνο σε εκείνη τη βραδιά στη Ρώμη. Ηταν μια σεζόν πραγματικά υπέροχη. Το Champions League είναι ένας μακρύς δρόμος και εκείνη τη σεζόν τον περπατήσαμε ως το τέλος ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια».


Από εκεί και πέρα, ο Αλεσάντρο είπε πως «σε προσωπικό επίπεδο ήταν η σεζόν της επιβεβαίωσης μου. Για τους οπαδούς της Γιουβέντους, και εγώ ήμουν ένας από αυτούς, ήταν η χρονιά της εξιλέωσης. Ημασταν επιτέλους η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης».

Στις δηλώσεις του, ο Ντελ Πιέρο αναφέρθηκε, έπειτα από σχετική ερώτηση, και στον Κλαούντιο Μαρκίζιο, ο οποίος πήρε το Νο10 στη Ζενίτ, αφήνοντας το αγαπημένο του Νο8, προς τιμήν του Pinturicchio.

«Ξέρω πώς αισθάνεται ο Μαρκίζιο αυτή τη στιγμή, δε χρειάζονται πολλά λόγια. Είδα τον Κλαούντιο από μικρό παιδί να γίνεται άντρας και θα ήθελα να τον δω ξανά να νικάει κι ας μην είναι στην ομάδα μας πλέον. Με τιμάει το γεγονός ότι επέλεξε το Νο 10 προς τιμήν μου. Ελπίζω να τον επισκεφτώ κάποια στιγμή στην Αγία Πετρούπολη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου