29 Σεπ 2018

«Τα γραφικά σκουπίδια και οι γνωστοί ultras του πληκτρολογίου»

Η αλλαγή, προς το χειρότερο, στην εξέδρα της Γιουβέντους έχει απασχολήσει αρκετά στην Ιταλία. Περισσότερο, φυσικά, απ’ όσο εδώ στην Ελλάδα όπου ενδιαφέρονται ακόμη λιγότεροι για το τι γίνεται στα πέταλα των οργανωμένων και δη των μπιανκονέρι.

Μια εμβληματική φιγούρα των οπαδών της Γιούβε που έχει γράψει αρκετές φορές για την κατάσταση που δεν του αρέσει, αυτά που γίνονται δηλαδή στην έδρα της Κυρίας, περνάει στην αντεπίθεση και ασκεί έντονη κριτική σε όσους κριτικάρουν και τα χώνουν στους ultras.

Ακολουθεί το κείμενο του Μπέπε Φράντζο, όπως το δημοσίευσε στην τορινέζικη ιστοσελίδα που αρθρογραφεί συχνά.

«Αν μια Curva σε σιωπή προκαλεί λύπη, το περιεχόμενο κάποιων ποστ στα social media προκαλεί αντιπάθεια. Το τραγούδι της curva έχει μετατραπεί, στο πέρασμα των χρόνων, από ξεχωριστό σε συνήθεια. Ενα γήπεδο χωρίς πέταλα που τραγουδούν, παρομοιάζεται με έναν κόσμο χωρίς όνειρα.

Καθιερωμένο, πλέον, σιγά-σιγά, το να σταματάει η υποστήριξη από αυτή την πλευρά του γηπέδου, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο προς εμένα ο λόγος που υπάρχει η σιωπή και στις άλλες θύρες. Αν αφήσουμε στην άκρη τη θύρα των επίσημων, όπου παραφράζοντας τον Τζον Λένον μπορούμε να πούμε σε όσους κάθονται εκεί να ασχολούνται με τα κοσμήματα τους, ποιο είναι αυτό το μυστήριο... μυστήριο που προκαλεί σιωπή σε όσους κάθονται στις άλλες θύρες;

Σιωπηλοί στις θύρες τους, πολλοί από αυτούς δε χάνουν την ευκαιρία να μιλάνε συνεχώς στα social media, χρησιμοποιώντας ακόμη και κοινωνιολογικές θεωρίες για να εξηγήσουν στη "σιωπή της curva sud". Μυριάδες από γραφικά σκουπίδια (αφήνοντας στην άκρη το αηδιαστικό περιεχόμενο των σχολίων τους) υπάρχουν στο web, ενοχοποιώντας μια curva επειδή δεν κάνει το "καθήκον" της.


Σε αυτούς προστίθενται και οι γνωστοί "ultras του πληκτρολογίου", οι οποίοι πολλοί συχνά έχουν μαζί τους άτομα που για χρόνια έχουν σταματήσει να πάνε στο γήπεδο ή, ακόμη χειρότερα, δεν έχουν πάει ποτέ. Ολοι ενωμένοι για να δίνουν συμβουλές, να ορίζουν πώς πρέπει να είναι η υποστήριξη, να κριτικάρουν σιωπές, να στιγματίζουν συνθήματα που δεν ακούστηκαν καλά.

Στην Ιταλία ανακαλύψαμε ότι οι 60 εκατ. προπονητές αντικαταστάθηκαν από τους 60 εκατ. ultras. Το υπουργείο, επομένως, θα πρέπει να ανησυχεί, εκτείνοντας το Daspo όχι μόνο προς τους υποτιθέμενους τρομοκράτες πλέον, αλλά και σε νοικοκυρές, εργάτες, φοιτητές στον τελευταίο χρόνο των σπουδών του, επαγγελματίες κλπ κλπ. Δε ξέρω αν θα τους τιμωρήσετε (οι Αρχές) όλους, αλλά τουλάχιστον κάντε τους να το βουλώσουν».

Σχετικά θέματα

«Ο Ανιέλι θα πάρει το Champions League αλλά θα τα αλλάξει όλα, έχει σχεδιάσει την παγκόσμια Γιουβέντους…». Διαβάστε περισσότερα »

Αρθρο-καταπέλτης για την κατάσταση στο γήπεδο: Από ηφαίστειο σε κοιμισμένο θέατρο. Διαβάστε περισσότερα »

«Ολο το γήπεδο παρακολουθεί ένα ματς στη σιωπή, αυτό δεν είναι πια ένα γήπεδο. Είναι ένα θέατρο…». Διαβάστε περισσότερα »

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η φετινή κερκίδα θα είναι η χειρότερη από τότε που η Γιούβε μπήκε στο Stadium. Διαβάστε περισσότερα »



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου