21 Σεπ 2018

Φουλ επίθεση παίζει ο Λίπι για την αποβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Μαρτσέλο Λίπι χαρακτήρισε γελοία την αποβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο, καλεί την UEFA να μην τον τιμωρήσει καθόλου και θεωρεί τη Γιουβέντους ικανή για τα πάντα φέτος.

Ο «Πολ Νιούμαν» του ιταλικού ποδοσφαίρου έκανε δηλώσεις στην Tuttosport και το πρώτο που είπε ήταν ότι δε γίνεται η UEFA να αρνείται ακόμη την είσοδο του VAR στο Champions League.

«Το VAR υπάρχει ακόμη και στο κινέζικο πρωτάθλημα, είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο Champions League. Μιλάμε για την πιο σημαντική διοργάνωση μετά το Μουντιάλ αλλά η UEFA είναι ο μόνος σημαντικός οργανισμός που δεν το χρησιμοποιεί ακόμη, με συνέπεια να βλέπουμε αποφάσεις όπως αυτή στο Μεστάγια. Και αφού είδες όλος ο κόσμος τι έγινε, προκαλώ την UEFA να κάνει αυτό που πρέπει», είπε αρχικά ο Λίπι και όταν ρωτήθηκε τι εννοεί, έδωσε την εξής απάντηση.

«Η κόκκινη κάρτα στον Ρονάλντο είναι μια απόφαση που έχει κριθεί από το... παγκόσμιο VAR, αφού όλος ο κόσμος είδε τι έγινε. Δε γίνεται αυτό το πράγμα να θεωρείται κόκκινη κάρτα επειδή ο βοηθός γραμμής φαντάστηκε κάτι άλλο από αυτό που έγινε και είπε τέσσερις φορές στον διαιτητή "είναι κόκκινη, είναι κόκκινη, είναι κόκκινη, είναι κόκκινη". Οχι, δεν μπορείς να αλλάξεις έτσι τις ισορροπίες ενός αγώνα ή μιας διοργάνωσης ολόκληρης, γιατί με την απευθείας κόκκινη πρέπει να τιμωρηθείς για περισσότερες αγωνιστικές και αυτό παίζει ρόλο σε έναν όμιλο. Ολος ο πλανήτης είδε ότι είναι μια γελοία απόφαση και θα ήταν όμορφο αν η UEFA έλεγε το εξής: "Κύριοι, κάναμε λάθος. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ο Κριστιάνο αποβλήθηκε και το ματς ολοκληρώθηκε. Επειδή όμως καταλαβαίνουμε ότι θα είναι παράλογο να τιμωρηθεί για κάτι που δεν έκανε, αποφασίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία τιμωρία στον Ρονάλντο και βάζουμε άμεσα το VAR στο Champions League"».


Τέλος, σε ό,τι αφορά τη Γιούβε και τη νίκη στη Βαλένθια παρά τη γρήγορη αποβολή του CR7, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την σκουάντρα ατζούρα το 2006 είχε μόνο καλά λόγια να πει.

«Η επίδειξη δύναμης της Γιουβέντους δεν με εξέπληξε. Αυτή η ομάδα είναι προετοιμασμένη για τα πάντα και για κάθε κατάσταση. Οι μπιανκονέρι είναι ικανοί να κάνουν θεαματικά ματς, ικανοί να διαχειριστούν τον ρυθμό του αγώνα, ικανοί να πάρουν το μάξιμουμ με τη μίνιμουμ προσπάθεια, ικανοί να νικήσουν βάζοντας πολλά γκολ. Είναι μια πραγματικά δυνατή Γιουβέντους».


1 σχόλιο:

  1. ..και εννοείται ότι ο ημιφαλάκρας που κάλεσε το διαιτητή για κοκκινη καρτα δε θα πρεπει να ξαναεμφανιστεί ποτε σε αγώνα, γιατι απεδειξε ότι τουλαχιστον δε βλεπει καλα, εχει τεραστιο προβλημα με τα ματια του και τουλαχιστον εχει αναγκη να φοραει γυαλια με τεραστιους φακους. Aλλιως φαινεται δολος, πολυ χειροτερα δηλαδή... Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή