Σελίδες

Γιατί το ματς με τη Μάντσεστερ στο Τορίνο αποκτά μεγαλύτερη σημασία

Οι απουσίες των Κεντίρα και Τσαν φαίνονται στο κέντρο, γι' αυτό η Γιουβέντους πρέπει να νικήσει ξανά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με την Εμπολι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε ότι είναι λογικό μια ομάδα που έχει 12 νίκες σε 13 ματς να έχει και λίγη κούραση. Και αυτή η κούραση, βασικά, εστιάζεται στο χώρο του κέντρου.

Ο Ματουιντί καταπίνει πάντα τα χιλιόμετρα και τρέχει όπου χρειαστεί αλλά είναι λογικό η τριάδα με τον Γάλλο και τους Πιάνιτς-Μπεντανκούρ να έχει καταπονηθεί περισσότερο από τους άλλους, αφού δεν υπάρχουν αλλαγές αυτή την περίοδο με τους δύο Γερμανούς εκτός.

Αυτή η κατάσταση, επομένως, κάνει επιτακτική ανάγκη τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ σε 10 μέρες στο Τορίνο ώστε να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η 1η θέση. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως είπε και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πριν το ματς με την Εμπολι, η Γιούβε ουσιαστικά θα ακυρώσει τα δύο τελευταία ματς του ομίλου.


Πέραν της σωματικής ξεκούρασης όμως, θα υπάρξει και πνευματική, αφού οι μπιανκονέρι μπορούν σε 10 μέρες να πάρουν την πρωτιά και να ασχοληθούν ξανά με το Champions League τον Φεβρουάριο του 2019, έχοντας ως τότε όλη την προσοχή τους στο πρωτάθλημα.

Και όπως γράφει και η Gazzetta dello Sport σήμερα σε σχετικό κομμάτι που έκανε, μία Γιουβέντους που μέχρι τον Φεβρουάριο θα είναι συγκεντρωμένη μόνο στο πρωτάθλημα, μάλλον θα έχει την άνεση, από τα νοκ-άουτ του Champions League κι έπειτα, να κάνει στη Serie A εμφανίσεις ανάλογες της χθεσινής...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ντάνι Αλβες αποκάλυψε το λόγο που έφυγε από τη Γιουβέντους

Ο Ντάνι Αλβες υπέγραψε στη Γιουβέντους το 2016 και έφυγε το 2017. Πολλά και διάφορα είχαν ακουστεί από τότε για τον ίδιο και ο ποδοσφαιριστή...