17 Οκτ 2018

Πώς έχει απλώσει τα πλοκάμια του ο Ανιέλι για να δέσει όλα τα πόστα

Η Μαρτίνα Κολομπάρι είναι η πρόεδρος του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ιταλία και Ναπολιτάνος δημοσιογράφος περιέγραψε ένα καλό, είναι η αλήθεια, γενικότερο σκηνικό.

Η τοποθέτηση της Μαρτίνα, σύζυγος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα, στη θέση του προέδρου του γυναικείου ποδοσφαίρου, βασικά δεν απασχόλησε ιδιαίτερα κανέναν στην Ιταλία. Κανέναν πλην ενός Ναπολιτάνου δημοσιογράφου, του Πάολο Τζιλιάνι, ο οποίος ξεσηκώθηκε. Ο λόγος; Η Μαρτίνα Κολομπάρι είναι οπαδός της Γιουβέντους και ο Τζιλιάνι πιστεύει ότι είναι ακόμη ένας... άνθρωπος των μπιανκονέρι στην ομοσπονδία.

Ξεκινώντας από εκεί λοιπόν, περιέγραψε ένα γενικότερο σκηνικό, το οποίο έχει το ενδιαφέρον του. Ας δούμε για τι μιλάμε... Ο Αντρέα Ανιέλι είναι πρόεδρος της ECA και παράλληλα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA λόγω αυτής της θέσης του. Αντιπρόεδρος της UEFA είναι ο Μικέλε Ούβα, το όνομα του οποίου ακούστηκε ακόμη και ως υποψήφιου να διαδεχθεί τον Μπέπε Μαρότα.


Στο συμβούλιο της FIFA έχει μπει η Εβελίνα Κριστιλίν, Ιταλίδα παράγοντας που θεωρείται όντως άνθρωπος της οικογένειας Ανιέλι σε όποιον τομέα δραστηριοποιείται. Στη θέση του αρχιδιαιτητή της UEFA, ο Πιερλουίτζι Κολίνα αντικαταστάθηκε από τον Ρομπέρτο Ροζέτι, Τορινέζος πρώην διαιτητής.

Με λίγα λόγια, ο Αντρέα Ανιέλι φέρεται να το έχει χτίσει καλά το σκηνικό αυτή τη στιγμή, σε μια περίοδο που η Γιουβέντους θέλει όσο τίποτα άλλο το Champions League. Και την εξάπλωση του brand παγκοσμίως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου