22 Νοε 2018

Η διοίκηση της Γιουβέντους έχει μετανιώσει για κάτι που είναι μη αναστρέψιμο

Πέρσι, πάνω-κάτω τέτοια εποχή, το Allianz Stadium είχε αρκετά άδεια καθίσματα.

Λίγο ο κορεσμός των πρωταθλημάτων, περισσότερο η μη κατάκτηση του Champions League, είχαν βάλει σε μια δοκιμασία τους οπαδούς της Γιουβέντους. Κυρίως ψυχολογική. Οχι συναισθηματική.

Σε παιχνίδια που δε θεωρούνται μικρά, όπως με τη Φιορεντίνα ή το ντέρμπι της πόλης με την Τορίνο, το γήπεδο είχε μπόλικες άδειες θέσεις. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Το Allianz Stadium είναι σχεδόν πάντα sold out με τον κόσμο να τρέχει να το γεμίζει. Το αν η κερκίδα είναι πιο κρύα από ποτέ, είναι μια άλλη συζήτηση.

Πριν λίγες ημέρες, το forzajuve.gr δημοσίευσε μία έρευνα με τίτλο: Πόσα χρήματα αφήνει ένας οπαδός της Γιουβέντους σε κάθε αγώνα της ομάδας του. Η διοίκηση θα μπορούσε να κερδίζει περισσότερα με μία προϋπόθεση. Αν υπήρχε μεγαλύτερο γήπεδο.


Δεν είναι ψέματα πως τώρα που ήρθε ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ειπωθεί αρκετές φορές η ατάκα «αν είχαμε μεγαλύτερο γήπεδο». Τα χρήματα δεν έρχονται από το πέταλο των οργανωμένων, αυτό είναι γνωστό, αλλά από τους υπόλοιπους. Και τη στιγμή που οι σύνδεσμοι δε φωνάζουν για τους δικούς τους λόγους ή υπάρχουν ακόμη και άδεια καθίσματα στο κάτω διάζωμα του πετάλου, οι υπόλοιποι φίλαθλοι της Γιούβε δίνουν μάχη για ένα εισιτήριο σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου.

Ενα γήπεδο που η διοίκηση θα ήθελε να το μεγαλώσει μερικές χιλιάδες αλλά κάτι τέτοιο δε γίνεται. Εξάλλου, το είχε απαντήσει ο Αντρέα Ανιέλι σε μια σχετικά πρόσφατη ερώτηση που το τέθηκε. Στο Τορίνο ίσως έχουν μετανιώσει για τα αρχικά σχέδια της χωρητικότητας του γηπέδου. Μάλλον τα είχαν υπολογίσει αλλιώς. Κινήσεις τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο ανατρέπουν τα πάντα.

Σχετικά θέματα

Ο Ανιέλι απάντησε για το αν θα αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου της Γιουβέντους, Διαβάστε περισσότερα »

Ερευνα: Πόσα χρήματα αφήνει ένας οπαδός της Γιουβέντους σε κάθε αγώνα της ομάδας του. Διαβάστε περισσότερα »



1 σχόλιο:

  1. Το γήπεδο θα έπρεπε να γινε στις 50000 με εξεδρες που μπρουν να καλυπτονται , όπως π.χ. αυτο της Στοκχολμης, και να χρησιμοποιουνται αναλογα με τον αγωνα. Αλα και ετσι οπως ειναι μπορει όπως το εχω μελετησει να παει ανετα και ευκολα στις 44000 τουλαχιστον, με μια δουλεια 2-3 εβδομάδων...και θα φαινεται και πιο επιβλητικο Chris il Capo...FINO ALLA FINE

    ΑπάντησηΔιαγραφή