23 Νοε 2018

Ούτε ο ίδιος ο Κιελίνι φανταζόταν στο ξεκίνημά του πως θα πετύχει όλα αυτά με τη φανέλα της Γιούβε

Στον αρχηγό της Γιουβέντους που ετοιμάζεται να περάσει στην ιστορία με τα επιτεύγματα του, αναφέρεται σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού πέρασε από τον Τζανλουίτζι Μπουφόν στον Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος ανήκει στους μπιανκονέρι από το καλοκαίρι του 2004 και φοράει τη φανέλα τους από το 2005 (το 2004-05 ήταν δανεικός στη Φιορεντίνα).

Σε αυτά τα 13 προς 14 χρόνια λοιπόν, ο «Κιέλο» κατάφερε σταδιακά να βελτιωθεί ως ποδοσφαιριστής, ξεκινώντας ως αριστερό μπακ για να γίνει στη συνέχεια στόπερ, κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου, κατάφερε να γίνει αρχηγός της Γιούβε και είναι κοντά στο να καταφέρει κι άλλα.

Καταρχάς, στο ματς με τη Μίλαν, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Κιελίνι συμπλήρωσε 482 συμμετοχές με τους μπιανκονέρι σε όλες τις διοργανώσεις και είναι μαζί με τον θρυλικό Ρομπέρτο Μπέτεγκα στην 5η θέση. Κόντρα στη Σπαλ, αύριο απόγευμα, λογικά θα μείνει εκτός για να ξεκουραστεί αλλά όπως και να έχει από την επόμενη εμφάνιση, λογικά κόντρα στη Βαλένθια την Τρίτη, θα είναι μόνος στην 5η θέση με 483 συμμετοχές.

Στόχος του Κιελίνι, όπως γράφει η Gazzetta dello Sport, είναι να ξεπεράσει τις 500 και με δεδομένο ότι έχει συμβόλαιο ως το 2020 -με βάση τη λογική πάντα- θα τα καταφέρει (κατά πάσα πιθανότητα φέτος) και θα μπει σε ένα κλειστό κλαμπ, αυτό των παικτών με περισσότερες από 500 συμμετοχές, όπου βρίσκονται οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Τζίτζι Μπουφόν, Γκαετάνο Σιρέα και Μπέπε Φουρίνο.


Ο αρχηγός της Κυρίας είναι έτοιμος να μπει στο top-5 σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές και παράλληλα κυνηγάει ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα. Η GdS δεν μετράει το πρωτάθλημα του 2006 που είχε κατακτήσει ο Κιελίνι και αναφέρεται μόνο στα επτά σερί που έχει πάρει τώρα η Γιουβέντους, γράφοντας ότι αν φέτος έρθει το 8ο, ο Τζόρτζιο θα ισοφαρίσει τους Φεράρι, Φουρίνο και Ροζέτα. Κανείς από αυτούς, όμως, δεν έχει πανηγυρίσει οκτώ σερί πρωταθλήματα.

Αυτό είναι ένα τρελό σερί που μόνο ο Κιελίνι (και ο Αντρέα Μπαρτσάλι) θα έχει αν κατακτηθεί το φετινό scudetto, έχοντας ως στόχο το 9ο του χρόνου προκειμένου να ισοφαρίσει τον Μπουφόν, ο οποίος είναι ο μόνος με τόσα πρωταθλήματα. Βασικά, βέβαια, του Τζίτζι είναι 11 τα πρωταθλήματα αλλά τυπικά δεν μετράνε αυτά των 2005 και 2006, οπότε ο «Κιέλο» μπορεί να τον ισοφαρίσει αν η Κυρία σταθεί στο ύψος της τόσο φέτος όσο και την επόμενη σεζόν.

Πάνω από όλα όμως, καταλήγει η Gazzetta dello Sport, ο Τζόρτζιο Κιελίνι θέλει να γίνει ο 3ος αρχηγός στην ιστορία της Γιουβέντους όπου μετά από τον Τζανλούκα Βιάλι, το 1996, θα σηκώσει ψηλά την κούπα του Champions League. Την 1η Ιουνίου 2019 στη Μαδρίτη...


1 σχόλιο:

  1. Τεραστιε ΚΙΕΛΟ οσο αντιτουριστικη φατσα εχεις αλλο τοσο και ακομα παραπανω ψυχη βγαζεις με αυταπαρνηση,ηθος και πιστη στην ομαδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή