28 Νοε 2018

Αλέγκρι: Τα 9/11 της Γιουβέντους που κέρδισε τη Βαλένθια ήταν της περσινής σεζόν

Η Γιουβέντους νίκησε με το μυαλό και μερικές φορές πρέπει να νικάει όπως το έκανε κόντρα στη Βαλένθια, είπε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Οι μπιανκονέρι είναι στους «16» του Champions League και μαθηματικά μετά τη χθεσινή νίκη τους, με τον προπονητή να τη σχολιάζει στο Sky Italia.

- Ησασταν λιγότερο κυριαρχικοί αλλά πιο συμπαγείς.
«Η Βαλένθια έδειξε ότι είναι σε σπουδαία κατάσταση. Είναι η καλύτερη άμυνα της Λα Λίγκα, δεν ήταν απλό. Δεχθήκαμε αντεπιθέσεις, ήμασταν κομμένοι στο πρώτο ημίχρονο και αυτό ήταν υπέρ τους. Σταδιακά κινηθήκαμε πιο γρήγορα, γίναμε πιο επιθετικοί και αξίζαμε τη νίκη».

- Η κατάσταση του Αλεξ Σάντρο;
«Αντικαταστάθηκε στο τέλος του ημιχρόνου λόγω ενοχλήσεων, δε θέλαμε να ρισκάρουμε».

- Υπήρχαν κάποιες φάσεις με ρίσκο, φοβήθηκες ότι θα γίνει κανένα... αστείο πάλι;
«Τους χαρίσαμε ένα φάουλ, από το οποίο σκόραραν με το χέρι, ρισκάροντας και με κάποια λάθη μας σε αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε πιο καλοί και να πηγαίνουμε προς την εστία, αυτό δεν το κάναμε όταν έπρεπε».


- Η Βαλένθια ήταν πάντα μέσα στο ματς, αλλά εσείς είχατε συνεχώς τον έλεγχο.
«Ναι, έτσι ήταν. Η Βαλένθια σου επιτρέπει λίγα ή τίποτα, καλύπτουν καλά το γήπεδο. Μοιάζουν με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά είναι λιγότερο δυνατοί στο physical game. Πρέπει να είσαι καλός στο να περάσεις την μπάλα μπροστά χωρίς να γυρίζεις πίσω, το να ξαναφτιάξεις κόντρα σε αυτός είναι δύσκολο γιατί κρατάνε έξι παίκτες πίσω πάντα».

- Το μεταγραφικό κόλπο, εκτός από τον Ρονάλντο, μήπως ήταν και η παραμονή του Αλέγκρι;
«Οχι, η ομάδα έχει ωριμάσει, μην ξεχνάμε ότι τα 9/11 ήταν της περσινής σεζόν. Γνωριστήκαμε καλύτερα και ωριμάσαμε ως ομάδα, ενώ ο Κριστιάνο μας βοήθησε. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να "εκτεθείς" όσο πρέπει, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαμε χαλαρώσει, σήμερα νικήσαμε με το μυαλό. Μερικές φορές πρέπει να νικάς έτσι, με προσπάθεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου