3 Νοε 2018

Η Γιουβέντους και οι 10 εταιρείες που θα αλλάξουν τα πάντα στο ποδόσφαιρο

Τα σχέδια για την Super Lega, το υπερπρωτάθλημα που ο Αντρέα Ανιέλι έχει αναφέρει αρκετές φορές, προχωρούν κανονικά όπως αποδεικνύεται μέσω του Football Leaks.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της ECA έχει μιλήσει πολλές φορές για το πώς το ποδόσφαιρο αλλάζει και για το πώς μπορούν να αλλάξουν πολλά περισσότερα, με τη δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο θα αντικαταστήσει το Champions League.

Ενα κλειστό πρωτάθλημα δηλαδή, στο πρότυπο της μπασκετικής ευρωλίγκας, με τη συμμετοχή 16 ομάδων. Από αυτές τις 16, οι 11 αποτελούν την... ιδρυτική ομάδα, 11 είναι τα κλαμπ που έχουν σχεδιάσει το όλο πρότζεκτ και άρχισαν από το 2016 να δουλεύουν πάνω σε αυτό.


Αυτές οι 11 ομάδες θα πάρουν και 20 χρόνια συμβολαίου στη διοργάνωση και είναι οι Γιουβέντους, Ρεάλ, Μίλαν, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ, ενώ οι πρώτες πέντε που θα προσκληθούν για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα είναι οι Ιντερ, Ρόμα, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ.

Το πλάνο των 11 -όπως αποδεικνύεται από διάφορα έγγραφα που διέρρευσαν στο Football Leaks- είναι να τεθεί σε ισχύ η Super Lega από το 2021 ενώ το γεγονός ότι το πρότζεκτ έχει γίνει με βάση αυτό της μπασκετικής Ευρωλίγκας σημαίνει ότι δεν αντιτίθεται στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου