2 Δεκ 2018

Τιμητική δήλωση από αντίπαλο: Η φετινή Γιουβέντους είναι όπως οι ομαδάρες που έγραψαν την ιστορία του ποδοσφαίρου

Ας δούμε πώς σχολίασαν χθες βράδυ στο Sky Italia τη νίκη της Γιουβέντους στη Φλωρεντία και το τρομακτικό ξεκίνημα της στη σεζόν.

Οι μπιανκονέρι νίκησαν και τη Φιορεντίνα συνεχίζοντας απτόητοι τον καλπασμό τους προς το 8ο σερί πρωτάθλημα και στο στούντιο του Sky Italia δεν μπορούσαν παρά να αποθεώσουν.

«Πόσες ομάδες στην Ευρώπη είναι στο επίπεδο της Γιούβε;», ήταν η ερώτηση που έγινε προς τον παλαίμαχο αμυντικό της Μίλαν Αλεσάντρο Κοστακούρτα, ο οποίος έδωσε την εξής απάντηση.

«Είναι κάτι που σκεφτόμαστε καιρό και πιστεύουμε ότι δεν είναι πολλές. Στην πραγματικότητα, σήμερα κάποια τεχνικά λάθη οφείλονταν στο πρέσινγκ που άσκησε η Φιορεντίνα και το οποίο δεν ήταν συνηθισμένο, σε αυτό το βαθμό, για την Ιταλία. Παρ' όλα αυτά, είδατε πώς ήλεγξε την κατάσταση η Γιούβε. Απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι μια ομαδάρα. Είναι πάρα πολύ δυνατοί, είναι μέσα στις 3-4 καλύτερες ομάδες του κόσμου και έχουν στον πάγκο... Οπως οι ομαδάρες που έγραψαν την ιστορία του ποδοσφαίρου. Βγαίνει ο Ρονάλντο, νικάνε. Βγαίνει κάποιος άλλος, νικάνε. Βλέπουμε τους Ρονάλντο και Κανσέλο, τι άλλο να πούμε; Η εξέλιξη του Μπεντανκούρ, από την άλλη. Είναι φανταστικό αυτό που κάνουν».


Αμέσως μετά, τον ρόλο πήρε ο παλαίμαχος αμυντικός των Ιντερ και Φιορεντίνα, Ντανιέλε Αντάνι, για να πει τα εξής.

«Φέτος η Γιουβέντους έχει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αυτό το βλέπουμε και στην Ευρώπη και θα το δούμε και στη συνέχεια. Η απόκτηση του Ρονάλντο και του Κανσέλο, η επιστροφή του Μπονούτσι, όλα αυτά επιτρέπουν στη Γιούβε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ακόμη κι όταν κάνει κάποια λάθη. Η μεγαλύτερη κατάκτηση της Γιουβέντους είναι ότι δε φαίνεται ποτέ ποιος λείπει. Σήμερα έλειπε ο Πιάνιτς, μια αγγλική ομάδα με προπονητή τον Γκουαρντιόλα ήταν διατεθειμένη να δώσει τρελά λεφτά για τον αποκτήσει. Ελειπε ο Αλεξ Σάντρο, για τον οποίο η Τσέλσι έδινε 70 εκατ. ευρώ πέρυσι. Δεν υπάρχει πια στην ομάδα ο Μπουφόν, αλλά παρ' όλα αυτά δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά όποιος κι αν λείπει. Αυτή η Γιούβε, εξαιρώντας τον Ρονάλντο που έχει ένα διαφορετικό... φως, μπορεί να παίξει με τους βασικούς ή με όλους τους υπόλοιπους που δεν είναι θεωρητικά βασικοί και να μην καταλάβεις διαφορά».


1 σχόλιο:

  1. Mακαρι να παρουμε και το Champions League, 1 ή 2 φορες με τον Ροναλντουμαται, γιατι σε σύγκριση με τις κορυφαιες ομαδες ειμαστε πολυ πισω σ αυτο, αν και εχω πολλες επιφυλαξεις για το συντηριτικο συστημα του Αλέγηρι. Γιατι κοσμος δε κατεκτησε το Τσαμπιονς π.χ. η Μαρσειγ ή η Τσελσι, αλλα θυμαται τις ομαδαρες που λετε κι εδω, και που προσεφεραν θεαμα, όπως ο Αγιαξ του Κρόι κ.τφ, Η Λίβερπουλ του Νταγκλις, η σεφεραν Μπαγερν του Ρουμενιγκε, η Μίλαν των Γκουλιτ - Φαν Μπαστεν, η Μπαρτσελονα του Μεσι, η Ρεαλ του Ρονάλντο..που προσεφεραν θέαμα και οχι απως κατςεκτησαν το Τσαμπιονς- Πρωταθλητριων... ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (...αντε να βαλουμε μεσα εστω και της Ρωμης στα πεναλτυ). FIN ALLA FINE. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή