26 Δεκ 2018

«Λυπάμαι για το ιταλικό ποδόσφαιρο, δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε να περάσουν έτσι κάποια πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά»

Εκνευρισμένος όσο ποτέ έφυγε από τον πάγκο αμέσως μετά τη λήξη στο Μπέργκαμο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος τα είχε με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Ο πρόεδρος της Νάπολι μίλησε ξανά για τη διαιτησία πριν δύο μέρες και γενικά μέσω των δημοσιογράφων που ελέγχει στα ναπολιτάνικα ΜΜΕ, στην κρατική Rai και στη Mediaset, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δημιουργεί μια εικόνα... κυνηγητού στη Νάπολι και εύνοια προς τη Γιουβέντους, χωρίς κανείς λογικός άνθρωπος να βλέπει κάτι τέτοιο.

Ολα αυτά, όπως φαίνεται, έφεραν στο «αμήν» τον Αλέγκρι, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του στο Sky Italia μετά το 2-2 με την Αταλάντα.

- Δεν σε έχουμε ξαναδεί ποτέ τόσο εκνευρισμένο...
«Εχασα την υπομονή μου, αλλά είναι καλύτερο να μιλήσουμε για το ματς. Είμαι πολύ εκνευρισμένος τώρα, δεν έχω καλή διάθεση».

- Αρχισε πολύ καλά το ματς για εσάς, αλλά μετά κάνατε κάποια λάθη...
«Η ομάδα έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, δεχθήκαμε γκολ στη μοναδική προσπάθεια τους. Μπορούσαμε να πάμε αμέσως στο 0-2 με το δοκάρι του Μπεντανκούρ, ξέραμε ότι θα έπρεπε να δώσουμε μάχη σήμερα. Οταν μείναμε με 10 παίκτες ήμασταν καλοί στο να παραμείνουμε στο ματς, μπορούσαμε να νικήσουμε στο τέλος αλλά είναι ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα σε μία καλή ομάδα».

- Πώς και δεν άφησες στον πάγκο τον Μπονούτσι;
«Χωρίς τον Πιάνιτς στην 11άδα χρειαζόμασταν καλό πόδι πίσω. Ο Εμρέ Τσαν πήγε καλά, ο Κεντίρα ξαναμπήκε σε ματς. Με πειράζει που δεν νικήσαμε αλλά εντάξει, συνεχίζουμε».


- Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπεντανκούρ φαίνεται ότι δόθηκε λόγω της πίεσης των παικτών της Αταλάντα και του κόσμου...
«Δεν μιλάω για διαιτητές. Ο Μπάντι σφύριξε καλά, αλλά γίνονται κάποια πράγματα... Εχουμε πολύ σοβαρές δηλώσεις ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι σε ομάδες κατά των διαιτητών. Ανθρωποι που το παίζουν ηθικολόγοι και μετά κάνουν αυτά τα πράγματα. Εκνευρίζομαι κι εγώ κάποια στιγμή όμως, δεν είναι πράγματα αυτά. Δουλεύουμε και θέλουμε να νικήσουμε, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα. Είμαι εκνευρισμένος, ίσως επειδή δεν είχα συνηθίσει να παίζουμε Χριστούγεννα... Στην Ιταλία δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθεί η κατάσταση παρά τα όμορφα λόγια που λένε κάποιοι».

- Είσαι ξεκάθαρα εκνευρισμένος με τον Ντε Λαουρέντις για όσα είπε για τον Μπάντι (διαιτητής στο Αταλάντα-Γιούβε) και τον Ματσολένι (διαιτητής στο Ιντερ-Νάπολι). Σήμερα πάντως, έτσι όπως πήγε το ματς, είναι μια καλή ισοπαλία. 
«Ας αφήσουμε τον Μπάντι, ο οποίος σφύριξε καλά. Δεν είναι σωστό, δε δείχνει επίπεδο το να γίνονται δηλώσεις σαν κι αυτές που γίνονται. Εγώ δεν μιλάω ποτέ, θα μπορούσα να κάνω κι εγώ φασαρία αν ήθελα, αλλά είναι λάθος. Στην Ιταλία, όμως, επιτρέπουν σε κάποιους τα πάντα κι ακόμη περισσότερα. Το Σάββατο νικήσαμε (1-0 την Ρόμα) ένα ματς χωρίς να πούμε τίποτα, ένα ματς που ήταν ανοιχτό ως το τέλος γιατί; Πείτε μου εσείς...».

- Για το γκολ του Ντάγκλας Κόστα που ακυρώθηκε...
«Ok. Επειδή νικήσαμε το Σάββατο, δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε να περάσουν έτσι κάποια πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά. Χάνω κι εγώ την υπομονή μου κάποια στιγμή. Στην Ιταλία δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση όσο κάποιοι δίνουν τέτοια παραδείγματα».

- Αρκετοί πρόεδροι, βασικά, το έχουν παρακάνει και αυτό δεν είναι σωστό.
«Σήμερα ζητάω συγγνώμη στον 4ο διαιτητή, ειλικρινά λυπάμαι. Ακούς κάποια πράγματα όμως και τρελαίνεσαι, λένε ό,τι να 'ναι, θίγουν τους πάντες... Εντάξει, ας συνεχίσουν έτσι, ίσως είμαι λάθος εγώ».

- Βασικά, το να πει κάποιος κάτι εν θερμώ, εντάξει, μπορεί να δικαιολογηθεί. Με καθαρό μυαλό όμως, όπως έκαναν κάποιοι, όχι.
«Λυπάμαι για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει θέληση να βελτιώσουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο, σήμερα ήταν ένα υπέροχο, πανέμορφο σκηνικό, αλλά μετά λέμε άλλα. Ισως κάνω λάθος εγώ, τι να πω; Κατά τη γνώμη μου, πάντως, δεν υπάρχει θέληση για να βελτιωθεί η κατάσταση και λυπάμαι για τα μικρά παιδιά, για τα δικά μου παιδιά. Δεν θέλουμε να βελτιώσουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο».


2 σχόλια:

  1. Οι Ιταλοι προεδροι πραγματικα το εχουν τερματισει.Με γηπεδα δεκαετιας 80 και αθλιες υποδομες και χωρις προγραμματισμο συνεχιζουν τη σαπουνοπερα περι κακιας ΓΙΟΥΒΕ.
    Τους εχει ξεπερασει βασικα το ιδιο το ποδοσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ατάκα σου: Τους έχει ξεπεράσει βασικά το ίδιο το ποδόσφαιρο, περικλείει όλη την πραγματικότητα της Serie A. Ολόσωστη. Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή