1 Δεκ 2018

Αλέγκρι: Στις δύσκολες ατμόσφαιρες είναι το καλύτερο μας

Η Γιουβέντους πέρασε και από τη Φλωρεντία συνεχίζοντας την επέλαση της και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι στο Sky Italia μετά τη 13η νίκη (και μία ισοπαλία) σε 14 αγωνιστικές.

- Γκολ με γυριστό από τον Κιελίνι, το περίμενες;
«Εντάξει, είναι πάντα μπροστά στα κόρνερ, είναι δυνατός με το κεφάλι αλλά σκοράρει συχνά με το πόδι. Ηταν καλός, έβαλε κι αυτό το γκολ...».

- Σε εκπλήσσει αυτή η ωρίμανση της ομάδας;
«Δεν ήταν απλό, παίζαμε σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα. Οι παίκτες μου ήταν καλοί, πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο τους δώσαμε αρχικά την μπάλα και αμυνόμασταν καλά, μετά το δεύτερο γκολ το ελέγξαμε χαλαρά. Είχαμε ευκαιρίες, μπορούσαμε να είχαμε κάνει νωρίτερα το 2-0. Χρειαζόταν οργάνωση και να είμαστε συμπαγείς κόντρα σε μια καλή και τεχνική Φιορεντίνα».

- Επεισες τον Κουαδράδο να παίζει στα χαφ. Ανάγκη ή προοπτική;
«Προοπτική. Μπροστά είναι δυναμικοί και χρειάζεται τρέξιμο και πιο πίσω στο γήπεδο. Ο Κουαδράδο έχει βελτιωθεί σε τακτικό επίπεδο, έπαιξε καλά ως πλάγιος μπακ την Τρίτη. Μπορεί να χάνει κάτι αγωνιζόμενος πιο πίσω, αλλά έτσι μπορεί να γίνει πιο απειλητικός κάνοντας τη σωστή κίνηση».

- Βρίσκεις ομοιότητες σε Ρεάλ και Γιουβέντους στον τρόπο που επιτίθενται;
«Μπροστά μεγαλώνει το feeling ανάμεσα στους παίκτες, περνάει ο καιρός και γνωρίζονται καλύτερα. Το θέμα είναι να τους περνάμε καλά την μπάλα. Μπροστά έχουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές επιθετικά αλλά και σε επίπεδο βοήθειας αμυντικά, δεν τους περιορίζουμε. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στο να βγάζουμε την μπάλα μπροστά καλύπτοντας τους χώρους με τον Πάουλο ή τους μέσους. Και θα βελτιωθούμε».


- Στις δύσκολες ατμόσφαιρες είναι το καλύτερο σας, το επιβεβαιώνεις;
«Είναι αλήθεια, αλλά είναι απλό. Είμαστε μια ομάδα σπουδαίων πρωταθλητών, σπουδαίων ανθρώπων και σπουδαίου χαρακτήρα. Η τεχνική δεν αρκεί, αυτή η ομάδα θέλει να κάνει πάντα το παραπάνω βήμα, τρέχει και ξανατρέχει. Ακόμη κι αυτός που έρχεται από τον πάγκο το κάνει σωστά, με τη σωστή νοοτροπία. Χρειάζεται ταπεινότητα και ικανότητα να παίξουμε στα ίσα τον αντίπαλο για να νικήσουμε, από εκεί και πέρα η τεχνική και η κλάση θα κάνουν τη διαφορά. Χωρίς τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα όμως, είναι πολύ δύσκολο. Τα καταφέρνουμε γιατί αυτό θέλουμε».

- Τι μαθαίνεις στον Μπεντανκούρ; Το γκολ που έβαλε θυμίζει ένα δικό σου σε ένα Πεσκάρα-Μίλαν...
«Αλήθεια είναι αυτό. Μερικές φορές, όταν μπαίνεις κατά μέτωπο στην περιοχή, δεν ξέρεις αν πρέπει να σουτάρεις ή να προσποιηθείς. Αν ο αμυντικός έρχεται με... 1.000, πρέπει να προσποιηθείς, δεν το περιμένει».

- Τη Δευτέρα θα είσαι στο Gran Gala του ποδοσφαίρου;
«Θα δούμε, δεν το ξέρω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου