20 Φεβ 2019

Επιστρέφει ο... βασανιστής της Ατλέτικο, αυτό το ανταγωνιστικό ζώο

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, ο ισπανικός Τύπος εστιάζει στον ποδοσφαιριστή που έχει πληγώσει όσο κανείς τους ροχιμπλάνκος: Τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ενόψει του πρώτου ματς για τη φάση των «16» του Champions League κάναμε μια βόλτα στις ισπανικές ιστοσελίδες και σε αυτή της μαδριλένικης Marca διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο...

«Επιστρέφει "το κακό", επιστρέφει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο... βασανιστής της Ατλέτικο για περίπου μία δεκαετία με τη φανέλα της αιώνιας αντιπάλου, εμφανίζεται ξανά μπροστά, στη διοργάνωση που έχει πληγώσει περισσότερο τους ροχιμπλάνκος, στο Champions League. Ο Πορτογάλος, ακόρεστος όπως είναι, βρίσκεται ξανά στο δρόμο των πολεμιστών του Σιμεόνε προς την πολυπόθητη, πολυαναμενόμενη και επιθυμητή κούπα.

Για να καταλάβει κανείς την τεράστια ζημιά που έχει κάνει ο CR7 στην Ατλέτικο στην Ευρώπη (παράλληλα είναι και αυτός που της έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ στο παλιό Βιθέντε Καλντερόν), πρέπει να πάει πίσω στο 2014. Στη Λισαβόνα, εκεί όπου οι δύο ομάδες της Μαδρίτης αναμετρήθηκαν στον τελικό. Μόνο εκεί μπορεί να καταλάβει κανείς τι έγινε εκείνη την ημέρα, όταν ο Γοδίν έκανε πραγματικότητα το όνειρο της πρωταθλήτριας Ατλέτικο, μέχρι τη στιγμή που ο Ράμος σηκώθηκε στον πορτογαλικό ουρανό για να στείλει τον τελικό στην παράταση και ο Κριστιάνο διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο φινάλε. Ο υπερβολικός πανηγυρισμός του, χωρίς φανέλα και επιδεικνύοντας τους κοιλιακούς του, ακόμη δεν έχει συγχωρεθεί από συγκεκριμένους στην Ατλέτικο.

Ο εφιάλτης με τον Πορτογάλο, όμως, μόλις είχε αρχίσει. Μόλις δύο χρόνια μετά, στο ιστορικό Σαν Σίρο στο Μιλάνο, η σκηνή επαναλήφθηκε. Ιδιοι πρωταγωνιστές και ίδια σκληρή κατάληξη. Επρεπε να περιμένουν όλοι, ναι, 120 λεπτά για να βάλει την υπογραφή του ο Ρονάλντο με το πέναλτι που έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ρεάλ. Ο Χουανφράν, ο οποίος έχασε το δικό του πέναλτι, έκλαψε για τον ίδιο και για όλους τους οπαδούς των ροχιμπλάνκος που έχασαν πάλι το τρόπαιο.

Το ποδόσφαιρο, λένε, πάντα δίνει ευκαιρία για εκδίκηση όμως. Ενα χρόνο μετά, είχε έρθει η ευκαιρία να εκδικηθεί η Ατλέτικο για τους δύο χαμένους τελικούς. Αυτή τη φορά ακριβώς πριν τον τελικό, στον ημιτελικό. Αυτή τη φορά ο Κριστιάνο, ο οποίος για κάποιο λόγο είναι "το κακό" για την Ατλέτικο, δεν επέτρεψε να υπάρχει αγωνία για το ποιος θα προκριθεί. Χατ-τρικ στο Μπερναμπέου και στη ρεβάνς, στο καμίνι του Βιθέντε Καλντερόν, η Ατλέτικο δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση.

Ετσι γράφεται η ιστορία. Θριαμβευτικά για κάποιους, δραματικά για άλλους. Αυτή που θα αρχίσει την Τετάρτη, είναι μια μάχη στην οποία το Νο 7 της Γιουβέντους, πλέον, έχει γίνει η εμμονή της Ατλέτικο από την ημέρα της κλήρωσης τον Δεκέμβριο. Πέρα από το γεγονός ότι η ιταλική ομάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης και έχει σταθερή παρουσία ως τους τελευταίους γύρους του Champions League, η αλήθεια είναι ότι η απόκτηση του Κριστιάνο έχει ανεβάσει την εκτίμηση των τρίτων στη Γιουβέντους ως φαβορί, σε επίπεδα που μόνο η παρουσία του Πορτογάλου μπορεί να δικαιολογήσει. Η δική του και του Μέσι, φυσικά, γι' αυτό και είναι οι δύο κυρίαρχοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία.


Αυτή η ανταγωνιστική νοοτροπία του CR7 (η οποία τον έχει οδηγήσει στο να είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης) μετατρέπει την αιώνια πρωταθλήτρια Ιταλίας σε ένα από τα φαβορί του τουρνουά, στο οποίο έχει... καρφώσει την Ατλέτικο με στιλέτο στην καρδιά. Γι' αυτό και πλήρωσαν 100 εκατ. ευρώ παρά τα 33 του χρόνια, προκειμένου να μπει τέλος στην κατάρα των χαμένων τελικών.

Προς το παρόν, η καριέρα του στη Γιούβε μόνο απογοητευτική δεν είναι. 21 γκολ και 11 ασίστ κοσμούν την πορεία ενός παίκτη που ζει και αναπνέει για να βάζει γκολ που στοιχίζουν τον υπόλοιπο κόσμο. Η ταυτότητα του, λέει ότι είναι 34 ετών, μια ηλικία στην οποία άλλοι είναι ήδη σε διαδικασία απόσυρσης και ψάχνουν λεφτά που πέφτουν από τον ουρανό στην Κίνα ή το Κατάρ, όπου πληρώνουν τόσα.

Ο Κριστιάνο, όμως, ήθελε να συνεχίσει να ανταγωνίζεται. Να αποδείξει ότι η Ρεάλ έκανε λάθος με το να ανοίξει την πόρτα για την αποχώρηση του κορυφαίου σκόρερ της ιστορίας της. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, επομένως, για να δείξει στον Φλορεντίνο Πέρεθ και τη διοίκηση του το λάθος που έκαναν, από το να κατακτήσει το τρόπαιο που η Ρεάλ θέλει περισσότερο, αυτό το Champions League που ο ίδιος κατέκτησε πέντε φορές, τις τέσσερις με τους μερένγκες, και στο οποίο το πρώτο μεγάλο εμπόδιο είναι η Ατλέτικο.

Η κατάκτηση του Champions League λίγα χιλιόμετρα μακριά από το δικό του Μπερναμπέου, είναι η πρόκληση που έχει αυτό το... ανταγωνιστικό ζώο που ξέρει πώς να πληγώνει την Ατλέτικο του Σιμεόνε. Ο CR7 θέλει να οδηγήσει τη Γιούβε εκεί που οδήγησε στο παρελθόν τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης. Εχει κατακτήσει πέντε, αν κατακτήσει ακόμη ένα θα έχει πιάσει τον Χέντο στην κορυφή με έξι τρόπαια.

Από το 1966, κανείς δεν έχει καταφέρει να πιάσει τον μυθικό Galerna del Cantábrico. Ποτέ όμως δεν είχε γεννηθεί ένα "κακό" σαν κι αυτό που θα επισκεφθεί το Wanda Metropolitano την Τετάρτη. Τώρα, ας παίξουμε...».


3 σχόλια:

  1. Δεν επιστρέφει ο βασανιστής της Μαδρίτης...
    Συνεχίζει ο βασανιστής της υπομονής και των νευρων μας.
    Τόσα χρόνια η ίδια αηδία, ελπίζουμε να μην γυρίσει ούτε Ιταλία.
    Τον Ρονάλντο του έφερε ο Ανιέλι και αυτός συνεχίζει να χεζεται πάνω του. Πάρε τώρα τα αρχίδια του Σιμεονε που στα έδειξε βαριά βαριά
    Αλεγκρι παστρεψου και φύγε..... και πάρε και το γατάκι τον Πιανιτς μαζι!!!!!
    Άντε να πάμε παρακάτω να δούμε λίγο μπαλίτσα,μυρωδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τον Ντε Σιλιο το παλτό που μας φόρτωσε από κει που ήρθε και αφήνει έξω στο πιο σημαντικό ματς τον παικταρα Κανσέλο.

      Διαγραφή
  2. Μετα την παπάρα από την Αταλάντα:
    "Το ποδόσφαιρο δεν είναι playstation"
    "Θα είμαστε ετοιμοι όταν πρέπει..."
    Τάδε Έφη Αλεγκρι...
    Εδώ βρε τραχανοπλαγια δεν μπορείς να έχεις σταθερή απόδοση 2 σερί αγωνιστικές με τις συμπαθεστατες κατά τα αλλα... Σασουολο, Πάρμα, Φροσινονε (τυχαία επιλογή) και θες να είσαι ανταγωνιστικος στην Ευρώπη;;;
    Εγώ ξέρω όταν έχεις ομαδα και έχεις διάθεση να παίξεις ποδόσφαιρο και δεν πας για το Χ το κανείς είτε έχεις απέναντι σου την Ατλέτικο είτε την Κιέβο..
    Αλλά όχι , είπαμε , οι ομάδες του Αλεγκρι,αν θυμηθούν....,παίζουν ποδόσφαιρο το δεύτερο μισό της σεζόν.
    Τι πρώτο μισό μην παρακολουθείτε Γιούβε γιατί φορτσαρει από Μάρτη και μετά. Μάρτη αγοραστε διάρκειας, βγάλτε συνδρομητική γιατί η Γιούβε ...μαμαει και δέρνει... αλλά από Μάρτη, πιο πριν απαγορεύεται για ομάδες του Αλεγκρι
    Βρε ουστ
    Αλεγκρι φύγε να δούμε άσπρη μέρα
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή