21 Φεβ 2019

Αλέγκρι: Δεν έχει νόημα να κλαιγόμαστε τώρα, δεν είμαστε νεκροί

Πίστη για τη ρεβάνς έχει -όπως είπε- ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και ζητάει και από όλους να έχουν...

Πριν το ματς στη Μαδρίτη, ο προπονητής της Γιουβέντους έλεγε ότι «πρέπει να σκοράρουμε γιατί αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα». Η ομάδα που παρουσίασε ο Αλέγκρι, τελικά, όχι μόνο δεν σκόραρε αλλά απογοήτευσε με την παρουσία της, με συνέπεια η πρόκριση να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη μετά το 2-0. Βασικά, για να ξέρουμε τι λέμε, η Γιούβε που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν δεν έχει καμία πιθανότητα να προκριθεί, αλλά ο Αλέγκρι προσπαθεί να βρει κάτι για να πιαστεί.

Ας δούμε τι είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι στο Sky Italia μετά το χθεσινό ματς, προσθέτοντας ότι οι υπόλοιπες δηλώσεις του -σε JTV, συνέντευξη Τύπου και μικτή ζώνη- ήταν οι ίδιες. Μπορεί να άλλαζε η διατύπωση, αλλά τα ίδια πράγματα είπε σε όλους ο Αλέγκρι, οπότε αυτές που παραθέτουμε από το Sky είναι ενδεικτικές...

- Δεν ήταν δεύτερο ημίχρονο επιπέδου Γιούβε. Γιατί; 
«Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άσχημο. Πηγαίναμε από πίσω τους, μπήκαμε στο ρυθμό τους, έκαναν το παιχνίδι που ήθελαν. Τους επιτρέψαμε την αντεπίθεση με τον Ντιέγκο Κόστα, δεν κάναμε ούτε ένα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο... Εβγαζαν κακία σε κάθε φάση, στις στημένες φάσεις, στις μονομαχίες. Κάναμε λάθη, αλλά χειρότερα από αυτό δε γίνεται. Μπορούμε να το ανατρέψουμε. Δεν έχει νόημα να κλαιγόμαστε τώρα, ξέραμε ότι η Ατλέτικο είναι δύσκολη ομάδα και το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα λάθος από την πλευρά μας».

- Πολλοί παίκτες δεν απέδωσαν. 
«Επαιξαν ρόλο πολλά πράγματα, αλλά το δεύτερο λάθος ήταν ένα λάθος μας. Μπορεί να συμβεί, θα υπάρξει απογοήτευση, το καταλαβαίνω, αλλά μπορεί να συμβεί το να χάσεις το πρώτο ματς και να προκριθείς. Δεν θα είναι απλό, θα χρειαστεί η βοήθεια όλων. Εχω πίστη».


- Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη Serie A και το Champions League, δεν μπορούσατε να παίξετε κάθετα. Φαινόταν σαν να θέλετε να περάσει η ώρα παίζοντας με οριζόντιες πάσες...
«Κόντρα στην Ατλέτικο χρειάζεται ταχύτητα και ακρίβεια. Είναι δύσκολο να βρεις χώρους. Στο πρώτο ημίχρονο κινούμασταν περισσότερο, μετά γυρνούσαμε πολύ πίσω. Ρισκάραμε μετά το 2-0, αυτό ήταν λάθος και ήμασταν άτυχοι. Δεν είμαστε νεκροί, όπως δεν ήμασταν πέρυσι μετά το 0-3 από την Ρεάλ και τελικά στη ρεβάνς αποκλειστήκαμε για μια φάση στο τέλος. Πέρυσι τα παρατήσαμε όταν έγινε το 0-2 στο Τορίνο και τελικά αυτό μας κόστισε ακριβά, θα πρέπει να κοιτάμε και τις λεπτομέρειες και να μη χάνουμε το μυαλό μας. Η ευκαιρία του Ντιέγκο Κόστα ήταν καμπανάκι, επιτρέψαμε κάτι τέτοιο μετά το πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε στον ρυθμό τους και αμυνθήκαμε λάθος. Είναι 8 χρόνια που παίζει έτσι η Ατλέτικο, στο δεύτερο ημίχρονο δεν βγάλαμε όση κακία είχαμε στο πρώτο. Η Ατλέτικο είναι μια ομάδα που ξέρει να σε κάνει να μην παίζεις, ξέρει να "χαλάει" τα παιχνίδια. Κάναμε κάποια στιγμή λάθος σε έξι σερί πάσες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να μας απειλήσουν. Η Ατλέτικο πετάει ψηλά την μπάλα και μετά παλεύουν, αρκεί να δεις το πρώτο γκολ. Η μπάλα παρέμεινε εκεί. Αυτοί είναι συνηθισμένοι, εμείς όχι».

- Η Ατλέτικο σας βρήκε με την άμυνα ανοιχτή. Η δική της άμυνα, όμως, δεν άνοιξε ποτέ. Τι σκέφτεσαι να κάνεις για τη ρεβάνς;
«Δεν ξέρω, έχουμε χρόνο μπροστά μας και θα δούμε ποιοι θα είναι διαθέσιμοι. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτή την ήττα, να προετοιμαστούμε για τα ματς πρωταθλήματος πριν τη ρεβάνς. Είναι δύσκολο να τους βρεις με ανοιχτή την άμυνα, κανείς δεν τους βρίσκει έτσι. Κλείνονται αμέσως. Θα πρέπει να είμαστε γρήγοροι και με κακία και ακρίβεια, θα παίξουμε στην έδρα μας και έχουμε τις πιθανότητες».


3 σχόλια:

  1. Για τον Αλεγκρι τι να (πρωτο)πουμε? Τα ειπαν Πιντουρικιο και Μαεστρο.
    Οχι C L δεν παιρνει αλλα εχει γινει πελατης του καρναβαλου σιμεονε, τρια ματς
    ουτε γκολ δε του βαλε. Πικρα.
    Υ.Γ.Μπονουτσι ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. Φορας τη φανελα της ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ και το λιγοτερο που πρεπει να κανεις σαν αμυντικος ειναι να δαγκωνεις λαρυγκια, αλλα εσυ προτιμας να κανεις τον πεθαμενο.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.Που εισαι ρε τεραστιε Παολο Μοντερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να πιστεύω ότι ο Ανιέλι θα τον στείλει το καλοκαίρι. Έχει 2 μήνες που η ομάδα ειναι ντεφορμε (τελευταίο καλό ματς στο Μάντσεστερ) και δεν έκανε τίποτα να το αλλάξει. Αλλαγές στο 80 ενώ ο κωλος μας καιγεται από το πρώτο ημίχρονο. φτασαμε σε σημείο να μας τη λέει ο Μουρίνιο και ο Σιμεόνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να μη κλαιγομαστε βρε αστειε τυπε????που στη Σουπερ Λιγκα πλεον πιο πολλες τελικες βλεπεις απο οτι στα δικα μας ματς???
    αντε 3 μηνακια εμειναν....στο καλο κ εσυ κ να μας γραφεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή