26 Οκτ 2019

Ενα νέο γκρουπ εμφανίστηκε στο πέταλο των οργανωμένων της Γιουβέντους κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δυσάρεστη

Η περίοδος που ζούμε είναι περίοδος ιστορικών αλλαγών στην κούρβα σουντ της Γιουβέντους και είναι πολύ περίεργη η εμφάνιση ενός νέου γκρουπ.

Το ρεπορτάζ είναι της La Reppublica και όσα αναφέρει δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Κι αυτό, επειδή κάνει λόγο για την εμφάνιση ενός νέου γκρουπ με την ονομασία «Nemici del calcio moderno». Δηλαδή «εχθροί του σύγχρονου ποδοσφαίρου». Με αυτό δεν έχει κανείς πρόβλημα, αλλά με τα πολιτικά τους πιστεύω έχουν όλοι, αφού -όπως αναφέρει η εφημερίδα- είναι νεοφασίστες και έχουν πάρει τις ευλογίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η La Reppublica, των Viking.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μάλιστα, κάνει λόγο για μια συνάντηση στην Μπρέσια, όπου ήταν και εκπρόσωποι γκρουπ άλλων ομάδων με ακριβώς τα ίδια πιστεύω, τις ίδιες πεποιθήσεις. Αυτά τα οποία προτάσσουν οι «Nemici del calcio moderno» ως πιστεύω τους, είναι τα εξής: «Όχι» στην παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου, «όχι» στις συνεχείς τηλεοπτικές μεταδόσεις, «ναι» στον εθνικισμό, «ναι» στην πατρίδα, «ναι» στο... ρωμαϊκό χαιρετισμό.


Ανάμεσα στα μέλη των Nemici del calcio moderno είναι και οπαδοί του Forza Nuova, ενώ πολλοί από αυτούς ακολουθούν και την εθνική Ιταλίας στους αγώνες της, ενώ θεωρούν πως μία από τις πληγές του σημερινού ποδοσφαίρου είναι η μείωση των παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες των ομάδων. Ο διοργανωτής της συνάντησης (με οπαδούς αντίστοιχων πιστεύω και από άλλες ομάδες) που έγινε στην Associazione Alpini di Palazzolo sull' Oglio στην Μπρέσια πάντως, ο Ρομπέρο Μποναντέι, με δήλωση του στη La Repubblica υποστήριξε ότι του ζήτησαν τον χώρο για να πιουν ένα ποτό και ότι δε γνωρίζει τίποτα περισσότερο...

Το σχετικό δημοσίευμα της Reppublica, που αναπαράχθηκε από πολλά σάιτ που ασχολούνται αποκλειστικά με τη Γιουβέντους.




Τη στιγμή που οι σύνδεσμοι έχουν κατηγορηθεί για εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος, περιστατικά βίας και ένα αρκετά ακόμα, αυτή η είδηση έρχεται να προβληματίσει ακόμη περισσότερο.


2 σχόλια:

  1. Αμέσως το σύστημα της νέας τάξης (και οι υπηρέτες του) σπεύδει να λασπολογήσει ενάντια σε οτιδήποτε το πατριωτικό-εθνικό...δεν είναι φασίστες οι άνθρωποι εθνικιστές είναι που αγαπούν την πατρίδα τους,την Γιούβε και το θεαματικό ποδόσφαιρο,έλεος πια άλλο η βούρτσα και άλλο η φούστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι φασιστες λεει ο sbar.... κι οι αλλοι κανουν χαιρετισμο Heil Hitler!
    Φανταζομαι ο sbar ειναι απο αυτους που κοιμοταν με ανοιχτες πορτες επι Χουντας και θαυμαζε τα εργα της.
    Ντροπη!!!
    Να περάσει παρακαλώ το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή