7 Οκτ 2019

Απ’ όσα είχε σχεδιάζει ο Κόντε για το ματς με τη Γιούβε, του βγήκε μόνο ένα…

Οταν κερδίζεις ένα ντέρμπι, το χαίρεσαι περισσότερο. Και κάνεις περισσότερη καζούρα. Εχεις το δικαίωμα να πεις μια υπερβολή παραπάνω. Ας τα δούμε λίγο πιο ρεαλιστικά όμως…

Γιουβέντους | Αρθρογραφία

Ο Αντόνιο Κόντε είναι επαγγελματίας. Το ίδιο και ο Μπέπε Μαρότα. Το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν και οι δύο μαζί απέναντι στη Γιούβε. Η διοίκηση της Ιντερ επέλεξε για δύο κομβικές θέσεις, του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, να πάρει δύο πρώην βασικές μονάδες των μπιανκονέρι. Πλάκα μπορούμε να κάνουμε, όχι όμως να τους βρίσουμε για τις επιλογές τους. Αυτή είναι η δουλειά τους.

Κόντε και Μαρότα, μαζί με τους υπόλοιπους στο Τορίνο, σκάρωσαν ό,τι έγινε από το 2012 και μετά. Κόντε και Μαρότα πανηγύρισαν μαζί τρία σερί πρωταθλήματα στην Ιταλία και οι Μιλανέζοι μάλλον θα σκέφτηκαν πως μια πετυχημένη συνταγή θα μπορούσε να σπάσει την κυριαρχία των Τορινέζων.

Ακόμη δεν μπορούμε να προδικάσουμε πώς θα καταλήξει η σεζόν. Σίγουρα το πρώτο δείγμα ήταν αρνητικό για την Ιντερ. Δηλαδή, θετικό για τη Γιούβε. Η Κυρία πήγε δεύτερη στο Μιλάνο και επέστρεψε πρώτη στο Τορίνο. Να το πούμε απλά, ποδοσφαιρικά και με δόση υπερβολής: η Γιούβε δεν ήταν μόνη πρώτη στη βαθμολογία επειδή δεν είχε παίξει ακόμη με την Ιντερ.


Στο Derby d’ Italia οι νερατζούρι κατάλαβαν πώς δεν αλλάζουν έτσι εύκολα τα πράγματα. Παίρνοντας έναν πρώην προπονητή της Γιούβε και τον τέως τεχνικό διευθυντή της, άντε και τον… Ασαμόα, δε σημαίνει πως θα κερδίσεις τους πρωταθλητές, πόσω μάλλον δημιουργήσει μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά στη βαθμολογία. Αυτό ήθελε η Ιντερ του Κόντε. Μπήκε στο ματς στο +2. Με «Χ» διατηρούσε τη διαφορά. Με νίκη το πήγαινε στο +5 και ακολουθούσε διακοπή δύο εβδομάδων.

Από το σχέδιο του Κόντε, μόνο η… διακοπή του βγήκε. Και για 15 θα βράζει στο ζουμί του. Οχι μόνο επειδή δεν κατάφερε να κερδίσει τη Γιούβε αλλά επειδή κατάλαβε πως θα δυσκολευθεί πάρα πολύ να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Και μέσα στη χαρά του ντέρμπι, μην ξεχνάμε πως η Γιούβε, μετά από 7 αγωνιστικές, αφού πήρε την Ιντερ στο Μεάτσα, βρίσκεται στο +6 από τη Νάπολι.

Δεν το λες και άσχημα, ε;


1 σχόλιο: