26 Μαΐ 2020

Αποκάλυψη Κιελίνι για το χαμένο τελικό στο Κάρντιφ: Ημασταν κουρασμένοι, κάποιοι σχεδόν δεν μπορούσαν να περπατήσουν

Δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο τελικά σε ό,τι αφορά το ημίχρονο του τελικού με τη Ρεάλ στο Κάρντιφ.

Οι φήμες για επεισόδιο ανάμεσα σε Ντάνι Αλβες και Μπονούτσι ή αυτά που γράφει ο Κιελίνι στην αυτοβιογραφία του.

Ο ιταλικός Τύπος καθημερινά παρουσιάζει και ένα διαφορετικό κομμάτι από όσα έγραψε στο βιβλίο του ο αρχηγός της Γιουβέντους και σειρά είχαν οι φήμες για όσα μπορεί να έγιναν στο ημίχρονο του τελικού του Champions League του 2017, όταν οι μπιανκονέρι βγήκαν αγνώριστοι στο δεύτερο ημίχρονο και κατέρρευσαν.

Η επικρατέστερη εκδοχή ως τώρα ήταν ότι οι Ντάνι Αλβες και Λεονάρντο Μπονούτσι ήρθαν σχεδόν στα χέρια και η ομάδα έγινε άνω-κάτω, αλλά ο Κιελίνι υποστηρίζει ότι τελικά η ομάδα ήταν... πολύ κουρασμένη. Στο σπουδαιότερο 90λεπτο της σεζόν, στα πιο σημαντικά 45 λεπτά που είχαν να παίξουν ακόμη, οι μπιανκονέρι, σύμφωνα με τον αρχηγό, δεν μπορούσαν να περπατήσουν από την κούραση...

Συγκεκριμένα, ο Κιελίνι γράφει τα εξής.


«Ήμουν πεπεισμένος ότι θα νικήσουμε, ένα μήνα πριν ήμασταν ξεκάθαρη η πιο δυνατή ομάδα της Ευρώπης. Οι τελικοί, όμως, είναι πάντα πολύ αργά για εμάς. Δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε τον αγώνα. Κυκλοφόρησαν διάφορα για τσακωμούς στα αποδυτήρια, αλλά γιατί να τσακωθούμε αφού είχαμε ισοφαρίσει; Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν μόνο κουρασμένοι. Μπήκαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και οι Μάντζουκιτς και Πιάνιτς ήταν ξάπλα, σχεδόν δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Ημασταν όλοι κουρασμένοι και απλά είπαμε να παραμείνουμε συμπαγείς, δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο.

Οταν δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ από τον Καζεμίρο και ειδικά με αυτό τον τρόπο, σκεφτήκαμε ότι όλα τελείωσαν, πρώτος εγώ. Δεν έπρεπε, γιατί δεν είχε τελειώσει, αν και δεχθήκαμε δύο γκολ μέσα σε μικρό διάστημα. Το τρίτο γκολ ειδικά το φάγαμε εντελώς από απροσεξία... Ο Μάντζουκιτς άργησε, ο Αλεξ Σάντρο γλίστρησε και εγώ με τον Μπονούτσι καθόμασταν ακίνητοι και βλέπαμε τον Ρονάλντο να σκοράρει. Ακόμη και στο 1-3 είχαμε κάποιες φάσεις και αν σκοράραμε θα ήταν όλα ανοιχτά, γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε μια στιγμή.

Λίγες μέρες μετά ο Μπουφόν με ρώτησε αν έχασε κάτι, αν αυτά που διάβαζε στις εφημερίδες έγιναν όταν αυτός δεν ήταν μπροστά. Του μπήκαν υποψίες, αλλά τον διαβεβαίωσα πως δεν έγινε κάτι, αν και είχα αρχίσει να σκέφτομαι κι εγώ διάφορα. Τίποτα, αστικοί μύθοι, δε χρειάζεται να πιστεύεις τα πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου