13 Αυγ 2020

Αυτή υπολογίζεται πως είναι η μικρότερη αξία των παικτών της Γιουβέντους


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι υπολογισμοί που έκαναν Ιταλοί δημοσιογράφοι για τη Γιουβέντους και τα ποσά με τα οποία θα μπορούσαν να πωληθούν οι παίκτες της.

Κάθε χρόνο όταν έρχεται η ώρα της μεταγραφικής περιόδου τα ΜΜΕ οργιάζουν και ειδικά στην περίπτωση των μπιανκονέρι δεν το κάνουν με τη θετική έννοια, γράφοντας δηλαδή ότι θα έρθει ο ένας ή ο άλλος παικταράς, αλλά με την αρνητική, δηλαδή με το ότι θα πωληθεί ο αυτός, ο άλλος, όλοι μαζί κλπ.

Ειδικά φέτος, με τον κορονοϊό να έχει επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά όλων των ποδοσφαιρικών κλαμπ, είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρξουν πάμπολλα σενάρια πώλησης παικτών, ειδικά από τη στιγμή που η Γιούβε θέλει -και δεν το έχει κρύψει, το έχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ και πολλούς μήνες- να μειώσει το κόστος της ομάδας.


Με αυτό ως δεδομένο, λοιπόν, Ιταλοί δημοσιογράφοι υπολόγισαν ποιο είναι το μικρότερο ποσό με το οποίο θα μπορούσε να πουλήσει η Γιουβέντους τον κάθε παίκτη προκειμένου να μη γράψει μείον στα βιβλία της, σε ό,τι αφορά τον καθένα. Είναι η περίφημη ιστορία της plusvalenza και minusvalenza.

Στην παρακάτω φωτογραφία, λοιπόν, μπορείτε να δείτε δίπλα από το όνομα του κάθε παίκτη, ποιο είναι το μίνιμουμ, το μικρότερο ποσό με το οποίο θα μπορούσε η Γιούβε να τον πουλήσει και να γράψει «+» στα βιβλία της. Να μη βγει ζημιωμένη, δηλαδή, σε ό,τι αφορά τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.




1 σχόλιο: