2 Νοε 2021

Αλέγκρι: Εχουμε δεχθεί 15 γκολ και τα 11 είναι από ομάδες που βρίσκονται από τη 10η ως την 20η θέση


Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε για το ματς με τη Ζενίτ και δεν έκρυψε την απογοήτευση για τη «δουλειά ενός μήνα που πετάξαμε στα σκουπίδια μέσα σε 5 μέρες», ενώ εστίασε και σε ένα σοκαριστικό στατιστικό.

Το κλίμα στη Γιουβέντους δεν είναι φυσικά ευχάριστο και θα ήταν παράλογο αν συνέβαινε αυτό. Η ομάδα όμως, τουλάχιστον με βάση όσα λένε οι παίκτες, είναι ενωμένη. Αν όντως είναι έτσι, θα πρέπει να υπάρξει και αντίδραση. Βελτίωση. Νίκες. Και η αρχή θα πρέπει να γίνει σήμερα Τρίτη κόντρα στη Ζενίτ, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Αυτό ζήτησε, λοιπόν, ο Αλέγκρι, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ το στατιστικό που ανέφερε για τα γκολ που έχει δεχθεί η Γιούβε στο πρωτάθλημα είναι απλά σοκαριστικό και δείχνει ότι η λέξη «συγκέντρωση» είναι άγνωστη, προς το παρόν, για την ομάδα...

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Μαξ...

Για το παιχνίδι με τη Ζενίτ: «Εχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League. Πρέπει να το κάνουμε για να ηρεμήσουμε λίγο και να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, όπου μέσα σε 5 μέρες πετάξαμε στα σκουπίδια τη δουλειά ενός μήνα»

Για την κατάσταση της Γιούβε: «Πρέπει να βρούμε τη λύση και όχι να σκαλώσουμε στο πρόβλημα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε και να μείνουμε σιωπηλοί. Οποιος χάνει έχει πάντα άδικο. Πρέπει να έχουμε το αίσθημα της ευθύνης, να παίξουμε και να νικήσουμε. Ολοι είμαστε θυμωμένοι και πικραμένοι, αυτό που έγινε πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε και να βελτιωθούμε».

Για το αν επέστρεψε για να είναι η... ομπρέλα που θα κρύβει τα προβλήματα, όπως είπε ο Φάμπιο Καπέλο που τον είχε συμβουλέψει να μην επιστρέψει: «Εγώ αισθάνομαι προπονητής και όχι... ομπρέλα. Είναι μια πρόκληση που αποδέχθηκα για να βοηθήσω το κλαμπ να επιστρέψει στις επιτυχίες. Δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα δεν πάνε καλά, πριν πέντε μέρες όλα ήταν διαφορετικά, αλλά μέσα σε πέντε μέρες πετάξαμε δουλειά ενός μήνα... Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά, έτσι θα πάμε, βήμα-βήμα»

Για τις αμυντικές επιδόσεις: «Πιστεύω ότι έχω έξυπνους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να καταλάβουν πώς έχουν τα πράγματα. Πρέπει να αντιδράσουμε και πρέπει να έχουμε περισσότερη... κακία. Η Βερόνα το Σάββατο έκανε 25 φάουλ και εμείς 8. Δεν είναι θέμα μόνο ποιότητας, τεχνικής. Πρέπει να έχουμε διαφορετική νοοτροπία, διαφορετική προσέγγιση στα παιχνίδια. Εχουμε δεχθεί 15 γκολ και τα 11 είναι από ομάδες που βρίσκονται από τη 10η ως την 20η θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου