1 Φεβ 2022

Ήρθαν τα πάνω-κάτω στα μεταγραφικά της Γιούβε


Αν κάποιος δεν ήξερε τη βαθμολογία και έβλεπε το κλίμα που επικρατεί, θα πίστευε ότι η Γιουβέντους πάει φουλ για πρωτάθλημα, άρα μάλλον έγινε καλή δουλειά στα μεταγραφικά.

Κάθε χρόνο στις 31 Αυγούστου το μυαλό όλων πάει στο 2004. Τελευταία μέρα των μεταγραφών και στο Τορίνο έσκασαν Καναβάρο και Ιμπραΐμοβιτς. Κάθε χρόνο, επίσης, τον Ιανουάριο, το μυαλό πάει στον Εντγκαρ Ντάβιντς. Την κορυφαία μεταγραφή που έχει κάνει η Γιουβέντους σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αν ο Βλάχοβιτς, τώρα, εξελιχθεί όπως πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα εξελιχθεί, τότε στο μέλλον θα θυμόμαστε και τον Ιανουάριο του 2022.

Τον μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν περισσότερα από όσα έγιναν τα προηγούμενα 2-3 καλοκαίρια. Και κυρίως φάνηκε η διάθεση όχι μόνο για επένδυση, κάτι που αποτελεί και μήνυμα σταθερότητας, αποτελεί εγγύηση για το μέλλον, αλλά και για ξεσκαρτάρισμα. Το ίδιο σημαντικό με την επένδυση, στην περίπτωση της Γιούβε ίσως και πιο σημαντικό. Ειδικά όταν συνδυάζεται και με συμφωνίες που οικονομικά βοηθάνε. Και βοηθάνε πολύ.

Από Μπεντανκούρ και Κουλουσέφσκι, τους δύο που πήρε ο Φάμπιο Παράτιτσι στην Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε, στο ταμείο μπορεί να μπουν 70 εκατ. ευρώ. Το στάνταρντ ποσό που θα δοθεί στη Φιορεντίνα για τον Βλάχοβιτς δηλαδή. Από τον δανεισμό του Ράμσεϊ στη Ρέιντζερς η ομάδα γλιτώνει ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του. Και αν ο Ουαλός αποφασίσει να παίξει, οι Σκωτσέζοι μάλλον θα τον αγοράσουν το καλοκαίρι. Και γενικά από τον Ράμσεϊ, έναν παίκτη που φτάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε αν είναι ζωντανός ή μας κρύβουν μια τραγωδία, η Γιουβέντους κερδίζει τον Ζακάρια.

Σε θεωρητικό επίπεδο, αγωνιστικά πρέπει να υπάρξει αέρας ανανέωσης, άρα και ανανέωση της αυτοπεποίθησης. Πρέπει να υπάρξει βελτίωση σιγά-σιγά. Σε οικονομικό, η διοίκηση επιτέλους κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να λύσει θέματα που ήταν άλυτα για χρόνια. Από εκεί και πέρα, ας αναλάβει ο Αλέγκρι να πείσει, με τις επιδόσεις από εδώ και πέρα, την οικογένεια, δηλαδή την Exor, να κάνει κάτι αντίστοιχο και το καλοκαίρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου