15 Φεβ 2022

Στο Μπέργκαμο η Γιούβε έβγαλε -επιτέλους- αντίδραση


Η ισοπαλία με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο ήταν πολύ σημαντική για τη Γιουβέντους και ο λόγος δεν είναι βαθμολογικός.

Ηταν ένα παιχνίδι που η ομάδα του Αλέγκρι θα έπρεπε να το έχει πάρει. Πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, είχε τις ευκαιρίες, μπορούσε και έπρεπε να το νικήσει. Αντί να γίνει αυτό όμως, παραλίγο θα έχανε κιόλας μετά τη σουτάρα του Μαλινόφσκι στο 76'. Δεν έχασε όμως, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ντανίλο στο 92'. Και αυτό είναι στο οποίο θα σταθούμε...

Μέσα στη φετινή σεζόν είδαμε τη Γιούβε να χάνει βαθμούς σε παιχνίδια που δεν θα έπρεπε, σε παιχνίδια με κατώτερους αντιπάλους. Αυτούς τους βαθμοιύς τους έχασε γιατί με το που στράβωνε το παιχνίδι, στράβωνε εντελώς και η ομάδα... Χανόταν μέσα στο γήπεδο, έδειχνε ότι δεν το πίστευε πως μπορούσε να αντιδράσει, δεν είχε καθόλου ψυχολογία, καθόλου κουράγιο. Καμία σχέση δηλαδή με τη Γιουβέντους που ξέραμε.

Στο Μπέργκαμο όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Κόντρα σε δυνατό αντίπαλο, σε δυνατή έδρα, με το παιχνίδι να στραβώνει στο 76', η ομάδα δεν πτοήθηκε. Δεν τα παράτησε. Αντιθέτως, έβγαλε επιτέλους αντίδραση. Συμπεριφέρθηκε όπως έπρεπε από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ και αυτός είναι και ο λόγος που κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει και να πάρει ένα βαθμό που στο τέλος της σεζόν μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.

Πάνω απ' όλα, όμως, κατάφερε να δείξει ότι έχει αλλάξει. Οτι όλος αυτός ο ενθουσιασμός που υπάρχει γύρω από την ομάδα μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, άλλαξε εντελώς την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης όλων. Και αυτό, σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό και πολύ αισιόδοξο ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Διαβάστε ακόμη

Το πιο διάσημο ψαλίδι του ιταλικού ποδοσφαίρου: Αυτή είναι η ιστορία του

Ιταλικό ποδόσφαιρο: 5 μεταγραφές ελληνικών ομάδων από την Ιταλία που συζητήθηκαν

Ιταλικό ποδόσφαιρο: Το γκολ νίκης στο 90′ που δεν πανηγύρισε κανείς και ο σκόρερ που έφυγε νύχτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου