7 Φεβ 2022

Η συμβουλή του Μότζι στον Αλέγκρι


Ο Λουτσιάνο Μότζι στηρίζει τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε η διοίκηση της Γιουβέντους τον Ιανουάριο και περιμένει τώρα μια αλλαγή λογικής από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η Γιούβε ήταν η ομάδα που αποθεώθηκε περισσότερο από όλες, από τα ΜΜΕ, για όσα έκανε εντός του Ιανουαρίου, με την απόκτηση των Βλάχοβιτς - Ζακάρια και την παραχώρηση των Μπεντανκούρ - Κουλουσέφσκι - Ράμσεϊ. Αλλαγές που σε θεωρητικό επίπεδο ενισχύουν το ρόστερ, την ομάδα. Για να συμβεί όμως αυτό, όπως είπε και ο Lucky Luciano, θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα και ο προπονητής.

«Η Γιούβε έκανε οικονομικές θυσίες για να γίνει πιο ορθολογικό το ρόστερ και να συνεχίσει παράλληλα την ανανέωση. Αυτή τη στιγμή ο στόχος πρέπει να είναι η έξοδος στο Champions League, για το γόητρο και τα λεφτά. Και αυτό είναι που θα οδηγήσει τον Αλέγκρι, κατά την εκτίμηση μου, να αλλάξει λογική. Αν η διοίκηση σού δίνει έναν σαν τον Βλάχοβιτς, πρέπει να φτιάξεις το παιχνίδι της ομάδας ώστε να έχει αυτός τις ευκαιρίες για να σκοράρει. Η Γιουβέντους έπρεπε να τον αποκτήσει και το έκανε. Τώρα πρέπει και ο Αλέγκρι να αλλάξει τη λογική του και να μιλάμε πλέον για μια ομάδα που ξέρει να κάνει παιχνίδι και να σκοράρει πιο εύκολα», είπε αρχικά ο Μότζι.

Από εκεί και πέρα, ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιούβε αναφέρθηκε και στον Ζακάρια, έπειτα από σχετική ερώτηση που του έγινε, «δείχνοντας» ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη μεταγραφή.

«Είναι καλός παίκτης και θα βελτιώσει τη μεσαία γραμμή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τα μεταμορφώσει όλα. Δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει μόνος του το παιχνίδι, είναι όμως ένας παίκτης που κινείται συνεχώς, που τρέχει, που έχει δύναμη και μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Τώρα, όμως, η Γιούβε θα πρέπει να βρει έναν με τα χαρακτηριστικά του Πίρλο για να μπει δίπλα στον Ζακάρια».

Διαβάστε ακόμη

Κώστας Μανωλάς: Εφυγε επιτυχημένος ή αποτυχημένος από την Ιταλία;

Ιταλικό ποδόσφαιρο: Η εν ψυχρώ δολοφονία οπαδού που συγκλόνισε μια ολόκληρη χώρα

Σέρχιο Ράμος: Η γυμναστική και η διατροφή που τον μεταμόρφωσαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου