10 Φεβ 2022

Πού μπορεί να φτάσει η Γιούβε στο Champions League;


Στις 22 του μήνα η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ στο πρώτο παιχνίδι για τους «16» του Champions League και το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό.

Η κλήρωση με την ισπανική ομάδα ήταν καλή και αυτό ήταν και το δίκαιο κιόλας, αφού οι μπιανκονέρι τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου τους. Αν και καλή, όμως, κανείς δεν έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι θα έρθει η πρόκριση. Στο κάτω-κάτω είδαμε τι έγινε και την προηγούμενη διετία με τις καλές κληρώσεις στους «16» (Λυών, Πόρτο)...

Από τον Δεκέμβριο, όμως, μέχρι τώρα, έχει περάσει καιρός. Και κυρίως, έχει περάσει η Γιούβε σε μια νέα... διάσταση. Εχει περάσει από την απαισιοδοξία στην αισιοδοξία, από το «δεν πάμε πουθενά» στο «πάμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο». Πάμε, δηλαδή, για την... 4άδα, λέμε εμείς.

Από την αρχή της φετινής σεζόν ο Αλέγκρι και οι παίκτες έκαναν σαφές ένα πράγμα: Ο στόχος φέτος στο Champions League είναι η παρουσία τουλάχιστον στους «8». Με την εικόνα της ομάδας από την αρχή της σεζόν, ήταν αμφίβολο αν ήταν ένας εφικτός στόχος... Τώρα, όμως, δεν πρέπει να είναι στόχος αλλά υποχρέωση.

Ο αέρας γύρω από την ομάδα έχει αλλάξει, η ενίσχυση του ρόστερ ήρθε, τα χαμόγελα και η αισιοδοξία επέστρεψαν. Για να διατηρηθούν βέβαια, θα πρέπει μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου η ομάδα να πάει με νίκες. Με καλά αποτελέσματα και βελτιωμένες εμφανίσεις. Και από εκεί και πέρα, θα πρέπει να καθαρίσει τους Ισπανούς και να περάσει στους «8». Να πετύχει αυτό που ήθελε εξαρχής δηλαδή και στη συνέχεια να κυνηγήσει την... υπέρβαση.

Για τη φετινή Γιουβέντους, με τις αλλαγές που γίνονται, η υπέρβαση θεωρούνται οι «4». Και από εκεί και πέρα, ό,τι ήθελε προκύψει...

Διαβάστε ακόμη

Αντρέας Μπρέμε: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που αναγκάστηκε να καθαρίζει τουαλέτες

Το μίσος των δύο αδελφών που γέννησε δύο κολοσσούς στην αθλητική βιομηχανία

Ο οπαδός που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και το πλήρωσε με τη ζωή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου