23 Ιαν 2023

Από τη Γιουβέντους δε λείπουν μόνο οι 15 πόντοι - λείπει κάτι πολύ περισσότερο


Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η τιμωρία της Γιουβέντους, δεν είναι λίγοι οπαδοί της ομάδας - και αναφερόμαστε κυρίως στους Ιταλούς, οι οποίοι γράφουν πως είμαστε μαθημένοι και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί.

Επιχειρηματολογώντας, θυμίζουν την εποχή Calciopoli. Αν και μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά γεγονότα, με διαφορετικές ποινές και διαφορετικές συνέπειες για την ομάδα, υπάρχει και κάτι ακόμη, σημαντικό, που δε μπορεί να συγκρίνει το χθες με το σήμερα. Οι ποδοσφαιριστές που είχε τότε ο σύλλογος στο ρόστερ -και τελικά αποφάσισαν να παραμείνουν- και η τωρινή 18άδα.

Το καλοκαίρι του 2006, έμειναν πιστοί στη Γιούβε οι Ντελ Πιέρο, Μπουφόν, Νέντβεντ, Τρεζεγκέ, Καμορανέζι. Μια πεντάδα που μπορούσε να βρει στέγη μάλλον σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Οι τρεις Ιταλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές, μαζί με τον Νταβίντ και τον Πάβελ, κράτησαν ζωντανό το dna της Γιούβε αλλά και τη φλόγα για τη μεγάλη επιστροφή στην κορυφή. Ετσι, παρέσυραν και τους υπόλοιπους. Αποτέλεσμα; Η ομάδα όχι μόνο επέστρεψε αλλά εκδικήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: 9 σερί πρωταθλήματα.

Σήμερα; Ποια είναι η παλιά φρουρά που θα παίξει αυτό το ρόλο; Ο Μπονούτσι; Οι νεότεροι Ιταλοί που είναι στην ομάδα; Κιέζα και Λοκατέλι; Μακάρι. Ποιο ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα και ήρθαν στο Τορίνο για να μάθουν να το κάνουν;

Δύσκολη εξίσωση. Ενδεχομένως χειρότερη από το -15 που θα διαρκέσει μόνο μια σεζόν.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου