22 Ιαν 2023

Μπαίνουμε σε μία δύσκολη εποχή με μια κατάμεστη curva και πολλά άδεια καθίσματα


Τα δύσκολα για τη Γιουβέντους είναι μπροστά μας. Μην το ξεχνάμε αυτό γιατί οι επόμενες μέρες και μήνες δε θα είναι όπως τα πρώτα 24ωρα μετά την τιμωρία.

Συσπείρωση και ενθουσιασμός για τη συνέχεια, ήταν οι πρώτες, υγιείς, αντιδράσεις μετά το -15. Όταν περάσει αυτή η περίοδος - συνηθίζεται να είναι πάντα συντομότερη απ' όσο νομίζουμε, ο καθένας θα αναμετρηθεί με τα πιστεύω και τα θέλω του. Στο παιχνίδι με την Αταλάντα, ανεξαρτήτου τελικού αποτελέσματος, οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβγαλαν πάθος. Αντέδρασαν γιατί κάποιοι μείωσαν τη δουλειά τους. Αντέδρασαν γιατί νιώθουν και οι ίδιοι πως η επόμενη ημέρα δεν είναι όπως πριν, όταν η ομάδα βρισκόταν στις θέσεις που οδηγεί στο Champions League.

Η διαφορά από την τετράδα, η απόσταση από την Ευρώπη - έστω και μέσα Europa League, θα αλλάξει τα πάντα στο στρατόπεδο της Γιουβέντους. Και στο πρώτο ματς μετά την τιμωρία υπήρχε πάθος και πυγμή. Αυτό δε σημαίνει πως θα το βλέπουμε κάθε αγωνιστική, ειδικά όσο περνάει ο καιρός και η Γιούβε βρίσκεται εκτός στόχων. Οι ποδοσφαιριστές θα χάσουν τα μπόνους, θα βλέπουν να μειώνεται η δυναμική και το κασέ τους παίζοντας μόνο στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Οι μπιανκονέρι έχουν μπει σε εξαιρετικά δύσκολα μονοπάτια. Μπροστά μας έχουμε δύσκολες σεζόν. Κανείς δε γνωρίζει πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να πρωταγωνιστήσει ξανά η Γιουβέντους. Δύο-τρία; Πέντε-έξι; Ο,τι και να πούμε, θα είναι εικασίες. Στο παιχνίδι με την Αταλάντα, η -σχεδόν κατάμεστη- curva προσπάθησε να δώσει ρυθμό σε ένα γήπεδο με πολλά άδεια καθίσματα. Το πρώτο φυσικά και είναι θετικό, το δεύτερο δεν ήταν ωραία εικόνα. Και σε αυτό το σημείο, η Γιούβε χρειαζόταν κάτι καλύτερο.

Πηγή φωτογραφίας: twitter.com/juventusfc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου