24 Ιαν 2023

Ανακοίνωση-καταπέλτης από τους συνδέσμους της Γιουβέντους: Θα έρθουν πολύ πιο δύσκολες στιγμές - Η σημερινή γενιά των Ανιέλι δεν είναι σαν τους Ανιέλι του παρελθόντος


Με μία κοινή ανακοίνωση, οι σύνδεσμοι της Γιουβέντους που τα τελευταία χρόνια είναι σε μόνιμη κόντρα με τον Αντρέα Ανιέλι αλλά και έχουν ανοιχτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη, στηλιτεύουν όλα όσα γίνονται στην ομάδα.

Εκτός από τη διοίκηση, στο κάδρο μπαίνουν και οι απλοί οπαδοί, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση,  γύρισαν την πλάτη όταν «άλλαζα τα πάντα στο γηπεδο της Γιουβέντους.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση που θα διαβάσετε μόνο στο forzajuve.gr

«Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από αυτούς που παλεύω να ορίσω σήμερα ως "οι άνθρωποί μου", ενέκριναν το έργο μιας διοίκησης της οποίας ο μοναδικός σκοπός ήταν να αναγάγει την αθλητική ιστορία ενός θρυλικού συλλόγου σε μια καθαρά οικονομική λειτουργία. Η Γιουβέντους που ξέραμε γινόταν σταδιακά ένα προϊόν που έπρεπε να βγει στις διεθνείς αγορές, όπως ένα αναψυκτικό ή μια επωνυμία ρούχων.

Το πρώτο βήμα ήταν το γήπεδο, το οποίο φτιάχτηκε όχι για να το κάνουμε "σπίτι μας", αλλά για να είναι το σημείο άφιξης των πελατών που δεν είναι σταθεροί θαμώνες και ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν το αδιανόητο για να ζήσει την "εμπειρία". Η Curva, η καρδιά κάθε ομάδας, έπρεπε να σαρωθεί με κάθε τρόπο, όπως δείχνουν και οι δικαστικές υποθέσεις: Το 2006 πήγαν σε δίκη 8 αρχηγούς των ultras με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τέσσερα χρόνια μετά ήρθε η αθώωσή τους. Μετά ήρθε η έρευνα "Alto Piemonte", μια δίκη που επίσης ολοκληρώθηκε με αθώωση των ultras, αφού πρώτα τα ονόματα οπαδών συνδέθηκαν με το οργανωμένο έγκλημα. Και τώρα είναι ανοιχτό το μέτωπο από την έρευνα Last Banner καθώς εκκρεμεί η έφεση με με στόχο τη δίκαιη αθώωση όσων κατηγορούνται. Θύματα αυτής της δαιμονοποίησης της Curva υπήρξαν άνθρωποι που η ζωή τους έχει καταστραφεί για πάντα.

Πού ήσασταν όταν μας εμπόδισαν να μείνουμε στις θέσεις μας; Πού ήσασταν όταν σας προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο να αφήσετε την ενημέρωση στα χέρια άλλων, επιτρέποντάς τους να καταλάβουν όλες τις θέσεις ευθύνης του αθλητισμού και των Μέσων Ενημέρωσης; Πού ήσασταν όταν πανηγυρίζατε στη σκέψη ότι η "Ντραγκέτα" είχε εκδιωχθεί; Πού ήσασταν όταν μας απαγορεύθηκε να κουνάμε τις σημαίες επειδή εμπόδιζαν τη θέα; Πού ήσασταν όταν έκλειναν τα κλαμπ; Πού ήσασταν όταν μας απαγόρευσαν να είμαστε όρθιοι πάνω από τα απαγορευμένα πανό μας; Πού ήσασταν όταν στους άλλους επέτρεπαν τα πάντα και εμάς μας κατασχέθηκαν μεγάφωνα, ταμπούρλα και οτιδήποτε αφορούσε τα κλαμπ;

Πού ήσασταν όταν το εισιτήριο διαρκείας της Curva αυξήθηκε στα 600 ευρώ; Αλήθεια, που ήσασταν; Θα σας πούμε εμείς πού ήσασταν: Υπερασπιζόσασταν αυτούς τους εγκληματίες που  κέρδισαν 9 συνεχόμενα πρωταθλήματα και αυτό ήταν σαν να τους προστάτευε από κάθε κριτική. Η αλήθεια είναι ότι η ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών, η απουσία από την Ευρώπη και όλα όσα θα συμβούν ακόμη, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε σύγκριση με την πραγματική ποινή και από σήμερα θα είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να ερωτευτεί αυτή τη φανέλα γιατί θα αναγκαστεί να ανέχεται μια σειρά από προσβολές από όλους χωρίς να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και τότε θα είναι πιο άνετο να μην τη φοράς πια αυτή τη φανέλα και να υποστηρίζεις κάτι άλλο. Σε 10 χρόνια θα έχουμε πολύ λίγους έφηβους που θα υποστηρίζουν τη Γιουβέντους και φαίνεται απίστευτο ότι αυτοί οι... στρατηγοί του μάρκετινγκ δεν το έχουν σκεφτεί αυτό. Αυτοί οι ίδιοι που σκέφτονται την έφεση και βασίζονται στο γεγονός ότι άλλοι έχουν αθωωθεί.

Αυτή τη φορά είναι χειρότερο από το 2006 γιατί σε εκείνη την περίπτωση ήμασταν πραγματικά αθώοι και αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα μιας μαφίας που έπρεπε να διακόψει μια αθλητική κυριαρχία που γινόταν ντροπιαστική για αυτούς. Σήμερα όχι, σήμερα πληρώνουμε γιατί αυτοί οι βρωμεροί διαβόητοι αντιμετώπισαν τη φανέλα μας σαν αντικείμενο χωρίς ψυχή. Ενα πράγμα όμως μένει το ίδιο, αυτή η ήρεμη ευλάβεια της νέας διοίκησης όπως το 2006 έτσι και σήμερα, στο να δεχθεί τότε τη Serie B και σήμερα την κατάρρευση των μετοχών ώστε να κερδίσουν περισσότερα, να γίνει πιο εύκολη η έξοδος από το χρηματιστήριο και να πουλήσουν τη Γιούβε μας σε κάποιον άλλο.

Θα έρθουν πολύ πιο δύσκολες στιγμές από σήμερα και η σημερινή γενιά των Ανιέλι δεν είναι σαν τους Ανιέλι του παρελθόντος. Η ελπίδα είναι ότι η Γιουβέντους θα έχει για άλλη μια φορά στο πλευρό της αυτούς από τους οποίους στερήθηκε το δικαίωμα να είναι δίπλα της. Δεν έχει νόημα να μπούμε στην ουσία της απόφασης του δικαστηρίου γιατί δεν με νοιάζει που θα παίξουμε και με ποιον: Στην τελική, το ποδόσφαιρο μου και αυτών των αδερφών μου ήταν πάντα το γήπεδο και μία φανέλα που υποστηρίζω: Είτε είναι το Bernabeu είτε το Moccagatta, η αγάπη μου δεν αλλάζει. Να είστε πάντα περήφανοι που υποστηρίζετε αυτά τα Χρώματα και από σήμερα να ξέρετε πώς να αναγνωρίζετε τους ψεύτικους φίλους.

Ξεκινάμε από τη συσπείρωση αυτού που μένει, ξανακάνοντας καμίνι το Stadium και ξαναδίνοντας στους Drughi, τους Viking και τους N.A.B. αυτό το πάθος που τούς αφαιρέθηκε από αυτούς που σήμερα είναι στη γωνία. Drughi, Viking και N.A.B., άντρες ερωτευμένοι με τη Γιουβέντους. Υπερήφανοι για το γεγονός ότι δεν τα παρατήσαμε ποτέ, παρά το γεγονός ότι γινόταν όλο και πιο δύσκολο το να ακολουθούμε τη Γιούβε.

Fino alla fine sempre e ancora sempre!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου