9 Ιαν 2023

Οι 4 κινήσεις του Αλέγκρι που άλλαξαν τη Γιούβε


Η Γιουβέντους έχει κάνει 8 συνεχόμενες νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ και η Tuttosport στέκεται στις 4 κινήσεις του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που άλλαξαν την κατάσταση.

Η φετινή σεζόν είχε αρχίσει άσχημα και συνεχίστηκε ακόμη χειρότερα με τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων του Champions League. Ήταν η βραδιά που ο Αντρέα Ανιέλι είχε κάνει δηλώσεις έπειτα από πολύ καιρό λέγοντας ότι «θα πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι» και από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα τουλάχιστον γιατί σε ο,τι αφορά την απόδοση, το θέαμα, τα πράγματα δεν τα λες καλά... Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι η Γιούβε παίρνει τα αποτελέσματα και έχει βρεθεί πλέον στη 2η θέση, με την Tuttosport να δίνει πόντους στον Αλέγκρι για αυτό.

Παράλληλα, η εφημερίδα καταγράφει τις τέσσερις κινήσεις του προπονητή που έφεραν αυτή την αλλαγή. Τέσσερις κινήσεις που είναι οι ακόλουθες...

1. «Χτύπησε» τους παίκτες στον εγωισμό τους. Φρόντισε να τους δώσει όλα τα κίνητρα του κόσμου ώστε να καταλάβουν ότι ήταν... ιστορική υποχρέωση τους να αλλάξουν τα αποτελέσματα, ειδικά μετά τον αποκλεισμό στο Champions League.

2. Άλλαξε το σύστημα της ομάδας. Το σερί της Γιούβε άρχισε από τη στιγμή που γύρισε σε 3-5-2 ή 3-5-1-1 όταν είναι διαθέσιμος μόνο ένας φορ. Και από εκείνη τη στιγμή η ομάδα όχι μόνο άρχισε να νικάει αλλά σταμάτησε να δέχεται και γκολ.

3. Σωστή διαχείριση του ρόστερ. Από την αρχή της σεζόν η Γιουβέντους ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένας που να ήταν πλήρης και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει ούτε στη συνέχεια της σεζόν. Έτσι, ο προπονητής έδειξε εμπιστοσύνη στους μικρούς, μοιράζει τον χρόνο σε όλους και άπαντες νιώθουν σημαντικοί πλέον.

4. Μπήκε στο μυαλό των παικτών και κατάφερε να τους απομονώσει από όσα γίνονται έξω από το γήπεδο. Άλλαξε όλο το διοικητικό συμβούλιο, υπάρχουν ανοιχτά νομικά θέματα, ο Τύπος καθημερινά προαναγγέλλει αφαίρεση βαθμών και τιμωρίες αλλά η ομάδα δείχνει να μην επηρεάζεται από όλο αυτό το κλίμα και αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Αλέγκρι.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου