14 Ιαν 2023

Κόντε ή Ζιντάν για τη θέση του προπονητή: Η δυναμική για την κάθε περίπτωση


Η συντριβή της Γιουβέντους από τη Νάπολι και γενικά το γεγονός ότι η ομάδα εδώ και 1,5 χρόνο δεν παρουσιάζει βελτίωση φέρνει ξανά σενάρια για... Αντόνιο Κόντε και Ζινεντίν Ζιντάν.

Οι 8 συνεχόμενες νίκες είχαν βοηθήσει ώστε να ανέβει η ομάδα βαθμολογικά και παράλληλα είχε ηρεμήσει το κλίμα, είχαν σταματήσει τα συνεχή ρεπορτάζ που έκραζαν τους πάντες και τα πάντα. Δεν έλυσαν, όμως, τα αγωνιστικά προβλήματα της Γιούβε και αυτό, δυστυχώς, αποδείχθηκε με άσχημο τρόπο στο ματς με τη Νάπολι.

Η ήττα με 5-1 έκανε σαφές σε όλους ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ομάδα, η οποία εδώ και 1,5 χρόνο έχει, λίγο - πολύ, την ίδια εικόνα. Και αυτό, όπως σημειώνουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ, μια μέρα μετά το 5-1, δεν αρέσει καθόλου στην ιδιοκτησία. Έτσι, τα σενάρια περί αποχώρησης του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο τέλος της σεζόν, ακόμη κι αν εξασφαλιστεί η έξοδος στο Champions League, επέστρεψαν. Και δεν θα σταματήσουν εύκολα ή σύντομα αυτή τη φορά. Όχι, τουλάχιστον, όσο παραμένει αβέβαιο και το μέλλον των Κόντε και Ζιντάν.

Ο πρώτος δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιο του με την Τότεναμ ενώ ο δεύτερος είδε την εθνική Γαλλίας να... του γυρίζει την πλάτη αφού ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Έτσι, άρχισαν ξανά τα σενάρια για πιθανές συζητήσεις με τη Γιουβέντους.

Επισήμως, βέβαια, το κλαμπ δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο. Ας μην ξεχνάμε ότι η νέα διοίκηση θα πιάσει δουλειά στις 18 του μήνα. Και είναι μια διοίκηση που αποτελείται από τεχνοκράτες της Exor και από νομικούς. Όχι από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, άρα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μιλήσει κάποιος από αυτό το διοικητικό συμβούλιο με άλλους προπονητές.

Ο Τζον Ελκαν όμως μπορεί να το κάνει. Και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο ξάδερφος του Αντρέα Ανιέλι έχει άριστη γνώμη τόσο για τον Κόντε όσο και για τον Ζιντάν. Το θέμα είναι αν αυτοί θα πειστούν από ένα πρότζεκτ το οποίο δεν προβλέπει πανάκριβες μεταγραφές αλλά στήριξη στους καλούς πιτσιρικάδες που έχει επιτέλους ο σύλλογος, με τον Αλέγκρι να έχει ήδη προωθήσει κάποιους εξ αυτών στην πρώτη ομάδα.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου