17 Ιαν 2023

Ποιος κάνει, τελικά, κουμάντο σήμερα στη Γιούβε



Η 18η Ιανουαρίου είναι μια πολύ σημαντική μέρα αφού αναλαμβάνει δουλειά το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο σημαίνει και την αλλαγή... αφεντικού στη Γιουβέντους.

Μπορεί η διοίκηση του Αντρέα Ανιέλι να παραιτήθηκε τον Νοέμβριο προκειμένου να διευκολύνει το κλαμπ επικοινωνιακά στα ανοιχτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη, αθλητική και ποινική, αλλά μέχρι και σήμερα ο Ανιέλι είναι αυτός που κάνει κουμάντο. Αυτό, όμως, αλλάζει από αύριο, 18 του μήνα.

Καταρχάς, να αναφέρουμε τα ονόματα του νέου διοικητικού συμβουλίου: Τζανλούκα Φερέρο, Μαουρίτσιο Σκαναβίνο, Φιοράνα Βιτόρια Νέγκρι, Ντιέγκο Πιστόνε, Λάουρα Καπιέλο. Ο Φερέρο θα είναι ο πρόεδρος, ο Σκαναβίνο θα είναι ο γενικός διευθυντής και οι υπόλοιποι θα είναι απλά μέλη. Πολύ σημαντικά, όμως, αφού μιλάμε για νομικούς και τεχνοκράτες της Exor.

Είναι, με λίγα λόγια, ένα διοικητικό συμβούλιο που ελέγχεται απόλυτα από τον Τζον Ελκαν, ο οποίος είναι και αυτός που θα κάνει πλέον κουμάντο στη Γιούβε. Ο ξάδερφος του Αντρέα Ανιέλι παίρνει πλέον πάνω του το θέμα και είναι αυτός, μέσω των προσώπων που επέλεξε, που θα καθοδηγήσει το κλαμπ στα ανοιχτά νομικά μέτωπα.

Πρόκειται, με λίγα λόγια, για μια επιστροφή στην περίοδο 2006-2010, όταν είχε και πάλι ο Ελκαν το κουμάντο, επιλέγοντας τότε τους Τζοβάνι Κομπόλι Τζίλι, Ζαν Κλοντ Μπλαν κλπ. Με τα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, όπως θυμόμαστε, να είναι τραγικά. Τώρα, ο Ελκαν είναι πιο έμπειρος, τα στελέχη που επέλεξε είναι πιο δυνατά και τα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να είναι καλύτερα από ό,τι τότε...

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου