20 Ιαν 2023

Τα σχέδια της Γιουβέντους για τον Ντελ Πιέρο


Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους που ορίστηκε από την Exor έχει ορίζοντα τριετίας τελικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει μια αλλαγή για τον... Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο!

Αυτό που ήξεραν όλοι αρχικά ήταν ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα αναλάμβανε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ότι θα ήταν κάτι σαν μεταβατικό, ότι η αποστολή του θα ήταν απλά να κλείσει τα ανοιχτά νομικά μέτωπα του κλαμπ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Exor, όμως, δεν είναι έτσι, αφού η αποστολή του είναι να κλείσει και τον ισολογισμό της σεζόν 2024-25. Με τριετίες δουλεύει η Exor σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις επιχειρήσεις της και η Γιούβε δεν αποτελεί εξαίρεση. Εξαίρεση, όμως, μπορεί να γίνει στην προκειμένη περίπτωση σε ο,τι αφορά μια αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ. τους προσεχείς μήνες και συγκεκριμένα το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ιταλικά Μέσα, τα οποία μάλιστα ανήκουν στην Exor, είναι πιθανό -όχι 100% σίγουρο- να αναλάβει πόστο ο Ντελ Πιέρο από το καλοκαίρι. Και όχι πόστο... τιμητικό, μια θέση δηλαδή στην οποία δε θα έχει ουσιαστικό λόγο, αλλά πόστο σημαντικό. Συγκεκριμένα, ο Τζον Ελκαν φέρεται να σκέφτεται τον Ντελ Πιέρο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ακριβώς όπως συμβαίνει με τον Πάολο Μαλντίνι στη Μίλαν. Και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι που ενισχύει αυτό το σενάριο...

Για να είναι, λοιπόν, τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους ο Ντελ Πιέρο, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Φεντερίκο Κερουμπίνι άλλωστε, ο νυν τεχνικός - αθλητικός διευθυντής της Γιούβε, δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Και μιας και ο λόγος για τον Κερουμπίνι, να σημειώσουμε ότι στις δηλώσεις του πριν το ματς κυπέλλου με τη Μόντσα είπε ότι «όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα, όπως πρέπει να συμβαίνει σε ένα κλαμπ όπως η Γιουβέντους». Το ξέρει και ο ίδιος, δηλαδή, ότι το καλοκαίρι μπορεί να βρίσκεται άλλος στη θέση του...

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου