25 Ιαν 2023

Ο Πατρίς Εβρά μάς εκφράζει όλους: «Η ιστορία δεν πεθαίνει ποτέ και όσοι το απολαμβάνετε τώρα, θα πονέσετε ξανά όταν έρθει η ώρα»


Το -15 που επιβλήθηκε στη Γιουβέντους για την υπόθεση plusvalenza, με όλες τις άλλες ομάδες να κηρύσσονται αθώες, προκαλεί σιγά-σιγά τις αντιδράσεις και των πρώην παικτών της.

Οι οπαδοί είναι δεδομένο ότι πάγωσαν με την απόφαση αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπήρχε τιμωρία και μάλιστα -15 για κάτι που κάνουν όλοι. Και μαζί με τους οπαδούς πάγωσαν και οι πρώην παίκτες της ομάδας, οι παλαίμαχοι, οι οποίοι προσπαθούν κι αυτοί να καταλάβουν τι γίνεται. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο επομένως ότι σιγά-σιγά θα δούμε όλο και περισσότερες αντιδράσεις, με τις πρώτες να έχουν έρθει ήδη.

Οσοι είναι μόνιμοι σχολιαστές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως οι Φαμπρίτσιο Ραβανέλι και Αλέσιο Τακινάρντι, έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι εξωφρενικό να τιμωρείται ένας για κάτι που συμβαίνει επί δεκαετίες από όλους και το οποίο, στην τελική, δεν είναι και παράνομο. Κανένας νόμος δεν απαγορεύει την plusvalenza, πραγματικά κανένας. Κι όμως, η Γιουβέντους τιμωρήθηκε με αφαίρεση 15 βαθμών.

Ετσι, ο Κλαούντιο Μαρκίζιο στα social media έγραψε ποιος είναι ο όρος της plusvalenza επιστημονικά και πρόσθεσε: «Από σήμερα θα πρέπει να προστεθεί και ότι τιμωρείται μόνο η Γιουβέντους αν και χρησιμοποιούν την plusvalenza όλες οι ομάδες».

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι, από την πλευρά του, ήταν λιτός και ξεκάθαρος: «Οταν είσαι της Γιούβε, είσαι της Γιούβε για πάντα».

Και αυτό ισχύει και για μη Ιταλούς, όπως ο Πατρίς Εβρά, ο οποίος φόρεσε μια πανέμορφη φανέλα από τη δεκαετία του '90 και ανέβασε βίντεο στα social media, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αυτή είναι μια περίοδος στην οποία πρέπει να είσαι πραγματικός Γιουβεντίνος, πραγματικός gobbo», ξεκαθαρίζει ότι «εγώ δεν έχω ανάγκη τη Γιούβε, εδώ αγαπώ τη Γιούβε» και στη συνέχεια εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι τιμωρήθηκε μόνο μία ομάδα για κάτι που κάνουν όλοι και... προειδοποιεί ότι η Γιουβέντους θα επιστρέψει στην κορυφή γιατί «η ιστορία δεν πεθαίνει ποτέ και όσοι το απολαμβάνετε τώρα, θα πονέσετε ξανά όταν έρθει η ώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου