9 Φεβ 2023

Θα μπορούσε η Γιούβε ν' αποχωρήσει από το ιταλικό πρωτάθλημα;


Η UEFA έχει ρίξει το... τυράκι της για την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προκειμένου αυτή να ταράξει στις τιμωρίες τη Γιουβέντους.

Στο Τορίνο, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, θεωρούν ότι πίσω από όλα όσα γίνονται με το -15 ή με το ενδεχόμενο νέας τιμωρίας προσεχώς, κρύβεται η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Πιστεύουν ότι αυτή έχει δώσει την εντολή και η ιταλική ομοσπονδία, μέσω του προέδρου της, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ακολουθεί κατά γράμμα ό,τι λέει ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Τι, όμως, έχει να κερδίσει η ιταλική ομοσπονδία από κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με όσα αναφέρουν Ιταλοί δημοσιογράφοι που είναι κοντά στον Γκραβίνα, η Ιταλία θα έχει τον πρώτο λόγο για τη διοργάνωση του Euro 2032. Αυτό, λένε, είναι το μήνυμα από Νιόν προς Ρώμη.

Το αν ισχύει ή όχι, φυσικά, δεν μπορούμε να το ξέρουμε εμείς από Ελλάδα. Ξέρουμε, όμως, κάτι άλλο... Αν η ιταλική ομοσπονδία παίζει όντως το παιχνίδι της UEFA, θα το βρει μπροστά της. Και δεν θα της αρέσει καθόλου... Ούτε στη Λίγκα θα αρέσει ούτε στις άλλες ομάδες, ούτε στους δημοσιογράφους που δημιουργούν συνεχώς κλίμα κατά της Γιούβε.

Γιατί η Γιούβε, στο τέλος, δε θα έχει κανένα πρόβλημα να τους αφήσει και να φύγει. Αδύνατον θα πει κάποιος; Όχι, θα απαντήσουμε εμείς. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές αυτή τη στιγμή και δεν θα πρέπει να αποκλειστούν... κοσμοϊστορικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες...

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου