2 Φεβ 2023

Πώς θα κινηθεί η Γιούβε στις μεταγραφές τα επόμενα δύο χρόνια


Η Exor φρόντισε να λύσει από τώρα οποιαδήποτε απορία μπορεί να είχαν οι οπαδοί της Γιουβέντους για τα λεφτά που θα δοθούν την επόμενη διετία.

Οι μπιανκονέρι, ως γνωστόν, πέρασαν ξανά υπό τον έλεγχο του Τζον Ελκαν μετά την παραίτηση του Αντρέα Ανιέλι, αφού ο εγγονός του Avvocato είναι ο επικεφαλής της Exor, του κολοσσού της οικογένειας Ανιέλι που έχει τις μετοχές της Γιούβε. Και η Exor συνηθίζει να διευκρινίζει εξαρχής πως έχουν τα πράγματα οικονομικά στις επιχειρήσεις που ελέγχει. Μια εκ των οποίων είναι και η Γιουβέντους. Και τα πράγματα έχουν ως εξής...

Το διοικητικό συμβούλιο που ανέλαβε στις 18 Ιανουαρίου και το οποίο αποτελείται από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του Ελκαν θα παραμείνει στη θέση του μέχρι και το καλοκαίρι του 2025. Αυτό, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανάληψης πόστου, ακόμη και σημαντικού, από έναν ή περισσότερους παλαίμαχους.

Μπορεί να είναι τεχνικός διευθυντής κάποιος χωρίς να είναι μέλος του Δ.Σ. Αυτό που δεν μπορεί, όμως, είναι να το παίξει... large στις μεταγραφές τουλάχιστον για την επόμενη διετία. Και ο λόγος είναι ότι μέχρι το 2025 δεν προβλέπεται άλλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η Exor το διευκρινίζει αυτό στην επίσημη ανάλυση της για το κλαμπ. Μέχρι και το καλοκαίρι του 2025 επομένως η Γιούβε θα το πάει συντηρητικά στις μεταγραφές και θα πρέπει να κάνει πάντα σωστές επιλογές. Προτεραιότητα άλλωστε θα είναι το να παρουσιάζεται ανταγωνιστική η ομάδα ρίχνοντας το κόστος της.

Και η αλήθεια είναι πως μάλλον δεν μπορεί να κάνει παράπονα κάποιος, γιατί από το 2019 μέχρι το 2021 η Exor έβαλε 700 εκατ. ευρώ σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Θα πρέπει, επομένως, να παρουσιάσει βελτίωση στα οικονομικά του το κλαμπ και να μπει ξανά στον ίσιο δρόμο πριν αρχίσουν να πέφτουν και πάλι περισσότερα λεφτά στις μεταγραφές.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου