7 Μαΐ 2023

Η ρατσιστική επίθεση στον Βλάχοβιτς και το δεδικασμένο με τον Λουκάκου - Τι θα πράξει τώρα η Ιταλική Ομοσπονδία;


Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έβαλε γκολάρα στη νίκη επί της Αταλάντα και έγινε δέκτης ρατσιστικών σχολίων, οπότε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει τώρα ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Μετά τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, στον οποίο ο Λουκάκου είχε ισοφαρίσει στο τέλος και είχε φάει κίτρινη κάρτα επειδή πανηγύρισε προς την πλευρά των οπαδών από όπου είχαν ακουστεί ρατσιστικού ήχοι. Τότε λοιπόν, κόντρα στον κανονισμό, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, είχε δώσει... χάρη στον επιθετικό των Μιλανέζων. Του διέγραψε δηλαδή ο ίδιος την κίτρινη κάρτα, προχωρώντας σε μια κίνηση που πραγματικά δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν.

Τώρα, στο Μπέργκαμο, ο Βλάχοβιτς, ο οποίος έκανε το 0-2 στις καθυστερήσεις, έγινε δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων από την εξέδρα και είδε κίτρινη κάρτα για τον πανηγυρισμό του. Και από τη στιγμή που έγινε αυτό, στο Twitter σύσσωμοι οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, όπως και αρκετές ιστοσελίδες, αναρωτιούνται τι θα κάνει τώρα η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Θα παραβεί ξανά τον κανονισμό για να δώσει χάρη και στον σέντερ φορ της Γιουβέντους, να του διαγράψει δηλαδή την κάρτα, ή τώρα θα πάνε με βάση το γράμμα του νόμου; Με βάση το δεδικασμένο, θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα τη σβήσουν την κάρτα. Ή μήπως όχι;

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου