5 Ιουν 2023

Η φετινή χρονιά της Γιούβε ήταν η δεύτερη χειρότερη των τελευταίων 30 χρόνων: Τι δείχνουν οι αριθμοί


Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι λέει συνεχώς πως τα λόγια δεν έχουν καμία αξία και πως το μόνο που μετράει είναι τα γεγονότα, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τη Γιουβέντους να τερματίζει στην 7η θέση εξαιτίας του -10, αφού χώρος αυτό θα τερμάτιζε στην 4η. Πάλι, δηλαδή, αποτυχημένη θα ήταν η πορεία στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, τα άλλα γεγονότα ήταν τα εξής: Τραγική πορεία στον όμιλο του Champions League και «υποβιβασμός» στο Europa League που δεν κατακτήθηκε ενώ στο κύπελλο ήρθε ο αποκλεισμός από την Ιντερ στον ημιτελικό.

Αυτά ήταν τα γεγονότα, αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτά. Θα δούμε και κάποιους άλλους αριθμούς, αφού οι αριθμοί αρέσουν στον Μαξ. Τα γεγονότα, λοιπόν, είναι τα εξής: Σε 56 αγώνες φέτος η Γιουβέντους υπέστη 17 ήττες, έχασε δηλαδή το 30,9% των αγώνων της. Πρόκειται για τη 2η χειρότερη επίδοση τα τελευταία 30 χρόνια, πίσω μόνο από το 38% της σεζόν 2009-10, η οποία είχε ξεκινήσει με τον Τσίρο Φεράρα και ολοκληρώθηκε με τον Αλμπέρτο Τζακερόνι.

Αυτά ήταν τα γεγονότα φέτος, αφού ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θέλει να κρίνονται μόνο αυτά και όχι τα λόγια. Από εκεί και πέρα, ας κρίνει ο καθένας τη δουλειά του προπονητή.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου