11 Ιουν 2023

Ο οπαδός της Γιουβέντους δε χρωστάει τίποτα - Κυρίως δε χρωστάμε... αγάπη και ανωτερότητα σε όσους μας μισούν


Η ήττα της Ιντερ από τη Μάντσεστερ Σίτι και γενικά οι τρεις ιταλικές ήττες στους ευρωπαϊκούς τελικούς αντιμετωπίζεται σαν Θεία δίκη από τους οπαδούς της Γιουβέντους σε όλη την Ιταλία. 

«Για το καλό του ιταλικού ποδοσφαίρου πρέπει να ξεπερνάνε τις αντιπαλότητες, οι κούπες θα κάνουν καλό συνολικά στη Serie A», έγραφαν συνεχώς οι ιταλικές εφημερίδες και ιστοσελίδες τον τελευταίο μήνα αλλά... ποιον κοροϊδεύουν; Ποιον προσπαθούσαν να κοροϊδέψουν; Τους οπαδούς της ομάδας που είναι το σημείο αναφοράς του ιταλικού ποδοσφαίρου, το οποίο δεν της δείχνει τον παραμικρό σεβασμό;

Η Γιούβε πέρασε φέτος μια από τις πιο αγχωτικές, μια από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της, απλά και μόνο επειδή έτσι ήθελε το... ιταλικό ποδόσφαιρο. Απλά και μόνο επειδή έτσι ήθελε η ομοσπονδία της χώρας χορεύοντας στον ρυθμό της UEFA.

Η Γιούβε φέτος τιμωρήθηκε για παραβίαση νόμου χωρίς καν να υπάρχει νόμος και καταδικάστηκε σε απουσία από το Champions League, χάνοντας τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ, λόγω αυτής της απόφασης. Μια απόφαση που απλά επιβεβαιώνει ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο ποτέ δεν έκανε κάτι καλό για τη Γιουβέντους.

Το μόνο που έκανε ήταν να την τιμωρήσει το 2006 χωρίς καμία απόδειξη, να την τιμωρήσει το 2023 χωρίς να έχει παραβεί κανένα νόμο, να τη δυσφημεί συνεχώς με τις αποφάσεις του στη λογική του «τιμωρούσε τον πιο δυνατό για να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε». 

Σε αυτό το ιταλικό ποδόσφαιρο, λοιπόν, ο οπαδός της Γιουβέντους δε χρωστάει τίποτα. Δεν χρωστάμε... αγάπη και ανωτερότητα σε αυτούς που εκπροσωπούν διαχρονικά όσους μισούν τη Γιούβε. Το μόνο που τους χρωστάμε είναι τη χαρά μας στις αποτυχίες όλων των άλλων. Και αυτή η χαρά είναι έκδηλη το τελευταίο 10ημερο που η μία ήττα διαδεχόταν την άλλη για τις ιταλικές ομάδες στους ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ας κλάψει ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα γι' αυτούς και οι υποτακτικοί του στα ιταλικά ΜΜΕ, τα οποία διαχρονικά δημιουργούν την εικόνα του «κακού» για τη Γιουβέντους προκειμένου να ικανοποιήσουν το κοινό αίσθημα, το οποίο φυσικά οι ίδιοι ξεσηκώνουν.

Γι' αυτό και σε όλη την Ιταλία, από βορρά μέχρι το νότο και από ανατολή μέχρι δύση, οι Γιουβεντίνοι πανηγυρίζουν. Και θα πανηγυρίζουν κάθε ήττα, κάθε αποτυχία του ιταλικού ποδοσφαίρου πλέον.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com


1 σχόλιο:

  1. Κάναμε 9 σερί όταν επανήλθαμε την προηγούμενη φορά, μακάρι να κάνουμε 19 την επόμενη. Θα τα απολαύσω όλα το ίδιο. Πλέον με νοιάζει μόνο να σηκώνουμε εμείς κούπες, το ιταλικό ποδόσφαιρο να πάει στον πάτο. Έτσι φέρθηκε σε μια ομάδα που ήταν ανέκαθεν η αντιπροσωπεία του, έτσι να τους φερθούμε κι εμείς. Περνάμε δύσκολα αλλά πάλι θα επιστρέψουμε. Fino alla fine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή