13 Ιουλ 2023

Τέλειωσε η εποχή που η Γιούβε στήριζε τις ιταλικές ομάδες: Αυτό φάνηκε από τη μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ


Η μεταγραφή του Φαμπιάνο Παρίζι στη Φιορεντίνα δείχνει το πώς θα λειτουργεί από εδώ και πέρα η Γιουβέντους για τις ιταλικές ομάδες.

Ο νεαρός αριστερός μπακ ήταν πολύ καλός στην τελευταία σεζόν και παρουσιαζόταν σαν στόχος των μπιανκονέρι, των οποίων άλλωστε είναι και οπαδός από μικρό παιδί. Με τον παίκτη, επομένως, η Γιούβε συμφώνησε γρήγορα αλλά όχι και με την Εμπολι, η οποία έκανε... περίεργα παιχνίδια.

Από τη Γιουβέντους, δηλαδή, ζητούσε 15 εκατ. ευρώ συν μπόνους και έναν παίκτη ως αντάλλαγμα, ενώ από τη Φιορεντίνα ζήτησε 10 εκατ. ευρώ συν άλλο ένα ως μπόνους. Και τελικά πούλησε τον παίκτη στην ομάδα που της έδωσε τα... λιγότερα λεφτά. Και καλώς έγινε έτσι.

Τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια συνέντευξη του, ο πρόεδρος της ομάδας της Τοσκάνης, Φαμπρίτσιο Κόρσι, είχε πει το εξής: «Θέλουμε να πουλάμε παίκτες και να εξασφαλίζουμε τα έσοδα μας για το μέλλον και ορίζουμε τις τιμές με βάση το ποια ομάδα ενδιαφέρεται. Άλλη τιμή θα ορίζουμε για τη Γιούβε, άλλη για τις υπόλοιπες ομάδες». Πολύ καλά έκανε, επομένως, η Γιουβέντους και δεν του έδωσε τα λεφτά που ήθελε.

Όπως πολύ καλά έκανε και δεν έδωσε 40 εκατ. ευρώ στη Λάτσιο για τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που σε έξι μήνες μπορούσε να υπογράψει ως ελεύθερος για το επόμενο καλοκαίρι.

Οι εποχές που οι μπιανκονέρι κρατούσαν όρθιες τις ιταλικές ομάδες μοιράζοντας λεφτά στις μεταγραφικές περιόδους, τελείωσαν πλέον. Και τελείωσαν από τη στιγμή που στην υπόθεση Plusvalenza έβγαλαν όλοι την ουρά τους απ' έξω και προσπάθησαν να τα φορτώσουν όλα στη Γιουβέντους.

Επειδή δεν βλέπουμε τίποτα τρομερά ταλέντα να βγαίνουν, μακάρι για κάποια χρόνια οι μπιανκονέρι να μην αγοράσουν κανέναν παίκτη από ιταλικές ομάδες. Και όσες κινδυνεύουν με χρεοκοπία, να το παίξουν πλέον. Εκτός κι αν βρουν κανέναν... large πρόεδρο ιταλικής ομάδας να τους κρατάει ζωντανούς ενισχύοντας τους οικονομικά στις μεταγραφές και μετά να τα ακούει κιόλας.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

1 σχόλιο: