15 Σεπ 2023

Επιστρέφουν οι οργανωμένοι της Γιούβε στο ματς με τη Λάτσιο: Θα δείξουμε ποιοι είμαστε σε αυτούς που μας θεωρούν τελειωμένους


Για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό όλα τα κλαμπ των ultras της Γιουβέντους ανακοίνωσαν ότι θα είναι στο Allianz Stadium για τον αγώνα με τη Λάτσιο.

Η ιστορία είναι γνωστή και όχι ευχάριστη αφού η πιο καυτή έδρα της Ιταλίας και από τις πιο καυτές της Ευρώπης μετατράπηκε σταδιακά σε θέατρο με την απομάκρυνση των οργανωμένων οπαδών από τις εξέδρες. Και το βλέπουμε και τη φετινή σεζόν: Μαζική παρουσία και εντυπωσιακή εξέδρα με συνεχή παλμό σε Ούντινε και Εμπολι, όπου ήταν οι ultras, απόλυτη ηρεμία και γκρίνια στις λάθος πάσες στο εντός έδρας ματς με τη Μπολόνια. Για τη Γιούβε, με λίγα λόγια, είναι προτιμότερο πλέον να αγωνίζεται εκτός έδρας αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι όμορφα και στο Stadium.

Με ανακοίνωση τους τα κλαμπ της Curva Sud γνωστοποιούν ότι θα είναι κανονικά στις θέσεις τους για το ματς με τους λατσιάλι προκειμένου να υπενθυμίσουν σε όλους και ειδικά στη διοίκηση πόσο διαφορετική, προς το καλύτερο, είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο όταν οι ultras είναι... όπως πρέπει. 

«Η απουσία μας από τον αγώνα με τη Μπολόνια ήταν χρήσιμη για να καταλάβει ο κόσμος ξανά πόσο σημαντική είναι η θερμή, συνεχής και ασταμάτητη υποστήριξη στην ομάδα αντί για τις ντροπιαστικές αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου», αναφέρουν σε ένα σημείο της ανακοίνωσης τους οι οργανωμένοι οπαδοί, οι οποίοι τονίζουν ότι «το μόνο που ζητάμε είναι να έχουμε τη δυνατότητα, όπως συμβαίνει οπουδήποτε αλλού, να στηρίξουμε την ομάδα μας. Πληρώνοντας κανονικά εισιτήριο, όπως πρέπει, αλλά χωρίς να θεωρούμαστε πρόβλημα ενώ στην πραγματικότητα είμαστε το ακριβώς αντίθετο».

Οι ultras ζητάνε από όλους τους οπαδούς της Γιουβέντους να τους στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι ενοχλητικό το να ζητάνε συμπαράσταση από τον κόσμο οι παίκτες μας τη στιγμή που όσοι αγαπάνε πραγματικά αυτά τα χρώματα θα έπρεπε να καταλαβαίνουν από μόνοι τους τη στιγμή δυσκολίας και να φωνάζουν ακόμη πιο δυνατά;». Αυτά, λοιπόν, θα επιχειρήσουν ξανά να κάνουν σαφή στον αγώνα με τη Λάτσιο, γράφοντας στην ανακοίνωση ότι «θα είμαστε κανονικά εκεί, στις θέσεις μας, με την ελπίδα ότι όλοι όσοι θα είναι στο γήπεδο, σε οποιαδήποτε θύρα, θα αφήσει το κινητό του στην τσέπη του και θα επιστρέψει στο σπίτι του πραγματικά χωρίς φωνή».

Κλείνοντας, οι οργανωμένοι οπαδοί δίνουν ραντεβού τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα έξω από την Curva Sud «για να ζεστάνουμε τις φωνές μας, να κάνουμε ένα πραγματικό σόου εκτός γηπέδου και μετά, ενωμένοι και δεμένοι σαν να είμαστε ένα, να συνεχίσουμε μέσα στο γήπεδο δείχνοντας ποιοι είμαστε σε αυτούς που μας θεωρούν τελειωμένους».

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου